Scurtă istorie a lumii în 50 de cărţi - Daniel Smith

Scurtă istorie a lumii în 50 de cărţi - Daniel Smith
Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0973-6
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 264
Format: 13X20
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Scurtă istorie a lumii în 50 de cărţi - Daniel Smith

 
TITLU: CATCH-22
AUTOR: JOSEPH HELLER
DATA: 1961
Catch-22 este o satiră comică cu substrat întunecat. Plasat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, romanul urmă reşte experiențele adesea absurde şi suprarealiste ale căpitanu- lui de aviație american John Yossarian-anti-erou atemporal și ale camarazilor săi. Publicată la începutul anilor '60, intr-o perioadă în care SUA se implica din ce in ce mai mult in Razboiul din Vietnam, cartea s-a impus nu numai ca cel mai important roman anti-război al secolului, ci și ca reper al contra-culturii incipiente. Acesta a marcat începutul unei noi ere în care deciziile autorității erau contestate din ce în ce mai mult și respectate din ce în ce mai puțin.
Heller sa născut în 1923 la New York, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a luptat în cadrul Forţelor Aeriene pe un bombardier B-52. Profesor și apoi copyrighter în publicitate, abia în anii '50 a început să scrie despre experiențele sale din timpul războiului, care includeau aproximativ 60 de bombardamente. O misiune specială din august 1944, când se confruntase cu perspectiva reală a morţii în timp ce avionul său survola regiunea Avignon din Franţa, i-a modelat fundamental atitudinea față de războiul care a alimentat cea mai faimoasă carte a sa. Heller s-a läsat parțial inspirat să-şi scrie cartea după ce citise Peripețiile bravului soldat Švejk a autorului ceh Jaroslav Hašek, un exemplu timpuriu de roman cu o explicită perspec tivă împotriva războiului, publicat intre anii 1921 şi 1923.
Catch-22 este un studiu asupra modului în care o persoană poate (sau nu) să-și păstreze individualitatea şi umanitatea în fața birocrației militare atotputernice și impersonale...
 
CUPRINS:
 
Introducere.

Partea I: Lumea antică
Epopeea lui Ghilgames Autor necunoscut
Tao Te Ching Lao Zi
Iliada Homer
Fabulele lui Esop Esop
Tora Moise
Arta războiului. Sun Tzu
Analecte Confucius
Republica Platon.
Historia animalium Aristotel
Elementele Euclid
Bhagavad Gita. Vyasa
De re coquinaria Marcus Gavius Apicius
Geographia. Ptolemeu

Partea a II-a: Evul Mediu
Coranul însoțitorii Profetului Mohamed
Cartea din Kells Sfântul Jeronim din Stridon şi călugări anonimi
Cartea pernei. Sei Shonagon
Povestea lui Genji Murasaki Shikibu... insania
Magna Carta Stephen Langton
Divina Comedie Dante Alighieri
... 
...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.