Secolul XXI și Casa Regală - Principele Radu al României

Secolul XXI și Casa Regală - Principele Radu al României
-10%
Preț: 80,10 RON
89,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0377-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Format: 22X22

DESCRIERE

Secolul XXI și Casa Regală - Principele Radu al României

 
... Serviciul Coroanei în slujba națiunii este astăzi mai solid și mai bine înțeles. Eficacitatea acțiunilor noastre publice este mai mare. De la tribuna unei conferințe, în vizite la comunitățile locale, alături de organizații sau instituții, intervenția regală întru dezvoltare dă rezultate mai bune și mai prompte decât înainte.
 
Lumea Europei Occidentale nu mai este atât de predictibilă și de solidă ca acum două sau trei decenii. Îndoieli ale cetățenilor, critici aspre din partea presei și a societății civile, violență de stradă, lipsă de respect și de încredere față de lideri, superficialitate și uneori incompetență sau indiferență în lumea instituțională – toate adună nori destul de grei deasupra țărilor considerate cele mai avansate, mai democratice și mai prospere de pe glob.
 
Adesea, societatea civilă reacționează față de aceste neajunsuri cu luciditate și cinism, spre disperarea și mai mare a societății profunde, care ar avea nevoie de empatia, încurajarea, bunătatea, altruismul și răbdarea elitelor.
 
Toate acestea sunt argumente pentru a pune laolaltă scrierile care urmează. Precum precedentele cărți pe care le‑am scris, Secolul XXI și Casa Regală vede lumina tiparului pentru că sunt convins că este datoria mea să scriu despre anii Coroanei în slujba țării, ani cărora le‑am fost martor.
 
Cartea încearcă să descrie din interiorul Casei Regale încheierea unei epoci și începutul alteia. Regele Mihai și Regina Ana au servit națiu‑nea traversând aproape 100 de ani, cu sacrificiu și cu un devotament așezat uneori împotriva mersului istoriei, dar întotdeauna spre binele României.
 
Viața pe acest pământ a Regelui Mihai și a Reginei Ana s‑a încheiat, iar Custodele Coroanei și cu mine le continuăm astăzi serviciul în slujba Națiunii. Cred, așadar, că și această răscruce are nevoie de o oglindă în cuvinte.
 
Palatul Elisabeta, 22 februarie 2020
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0854 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.