Secretele infricosatoare ale Dunarii

Secretele infricosatoare ale Dunarii
-15%
Preț: 12,75 RON
15,00 RON (-15%)
Promoția expiră la 29.02.2020
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 144
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Secretele înfricoșătoare ale Dunării. Porturi și poduri dispărute, bătălii și catastrofe navale - Boerescu Dan-Silviu

 
Tunelurile de la Galaţi şi alte legende pline de mistere. Biserica Predsta, o Capela Rosslyn românească?

Multe legende atestă că boierii gălăţeni ar ii săpat un tunel pe sub Dunăre pentru a-şi feri averile de năvălirile turceşti şi tătare. Intrarea în tunel s-ar afla într-un loc sacru, inaccesibil neiniţiaţilor: sub altarul bisericii istorice Precista de pe malul fluviului. 
 
Specialiştii resping ideea că ar exista un astfel de tunel, insa lasă şi câteva semne de întrebare. Chiar dacă în ultimul sfert de secol au predominat proiectele (niciunul realizat, în ciuda noianului de promisiuni şi a milioanelor de euro cheltuite pe tot felul de studii de fezabilitate fantasmagorice), tot legendele aprind mai tare imaginaţia oamenilor, observa cei de la Efemeride. ro.

Visul gălăţemlor dea putea trece lesne Dunarea, printr-un tunel sau pe un pod, este vechi de secole. Poate veni chiar din negura mileniilor, căci este sigur ca aceste locuri erau locuite înca dinainte de Hristos.
 
De-a lungul timpului, în jurul acestei dorinţe aprige de a ajunge fără prea multă osteneală pe malul dobrogean (să mergi 800 de metri eu barca, în condiţiile unor curenţi foarte puternici ai apei, nu este la îndemâna oricui) s-au ţesut numeroase proiecte şi legende.
 
Normal că dacă-i întrebi pe gălăţeni care-i adevărul despre tunelul pe sub Dunăre, vei afla că exista deja unul, secret, făcut de romani sau de turci, nu-i chiar clar, însă vor înjura pe rupte planurile autorităţilor prezentului (considerate utopice de marea majoritate) de a face un tunel auto către malul tulcean...
 
CUPRINS:
 
Dunărea, o apă mereu controversată, aproape de Hyperboreea 
Clisura şi Cazanele Dunării - poveşti incredibile la vreme de pace şi război 
Cetăţile dispărute: capitala uitată a Rusiei Kievene şi Vicina bizantină
 
Tributul de singe şi fier plătit apelor învolburate:
„ Mogoşoaia” şi cumplita dramă de la Cotul Pisicii, sabotajul „Restock”, „Transilvania” - o epavă de lux 
„Dunarea albastră”, un vals de Johann Strauss cu final SF
Tunelurile de la Galaţi şi alte legende pline de mistere, Biserica Precista, o Capela Rosslyn românească?

Lămuriri bibliografice

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0539 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.