Secretele meditatiei. Ghid practic pentru dobandirea pacii interioare si transformare personala

Secretele meditatiei. Ghid practic pentru dobandirea pacii interioare si transformare personala
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 208
Format: 16x23

DESCRIERE

Secretele meditatiei. Ghid practic pentru dobandirea pacii interioare si transformare personala - Davidji

 
... de mii de ani, oamenii incearca sa se conecteze la pacea si linistea din interiorul lor pentru a-si descoperi Sinele neconditionat.
 
Prin Secretele meditatiei, davidji te conduce catre acest spatiu, dezvaluindu-ti tainele practicii meditatiei si fiind ghidul tau intr-o incursiune memorabila in propria ta constiinta.
 
Indiferent daca esti incepator, apelezi la meditatie doar in momentele de criza sau meditezi de ani buni, aceasta carte te va ajuta sa-ti imbunatatesti atat tehnica de meditatie, cat si viata.
 
Din carte:
 
Meditaţia cu sutre
Sutrele sunt mantre care au un înţeles sau o semnificaţie, fiind adesea alcătuite din mai multe cuvinte. In sanscrită, sutra înseamnă „cusătură” sau „sutură”: sutra este precum cusătura care uneşte două bucăţi de piele sau de material.
 
In domeniul meditaţiei, sutrele fac legătura dintre lumea ta, înscrisă în dimensiunile spaţiu-timp, şi lumea aflată dincolo de spaţiu şi timp... dintre domeniul tău fizic şi sfera astrală, celestă... dintre domeniul local şi cel nonlocal... dintre lumea văzută şi cea nevăzută... într-o pendulare continuă.
 
 Cel mai eficient exerciţiu cu sutre este cel pe care îl faci după meditaţie, când încă eşti cât se poate de calm şi de liniştit.
 
Repeţi sutra în tăcere, în timp ce  conştientizezi fiecare chakra, pe rând. Aşa cum i-a învăţat pe mii de adepţi ai meditaţiei din lumea întreagă, Deepak Chopra m-a învăţat şi pe mine „să arunc sutrele” ca şi cum aş arunca o pietricică într-un heleşteu şi apoi aş lăsa undele produse să se propage către mal.
 
Aruncarea sutrelor este ca şi cum ai circula pe o şosea energetică, unde chakrele sunt barierele pe care le ridici cu blândeţe prin conştientizarea momentului prezent.
 
La fiecare intersecţie, repeţi sutrele în tăcere, în timp ce ele îşi croiesc dtun printre domeniul local şi cel nonlocal. Apoi, conştientizezi următoarea chakra şi mai arunci o serie de sutre, lăsându-le să rezoneze timp de câteva minute; te muţi la următoarea chakra şi mai arunci şi aici o serie de sutre. Continui pană când ai acoperit toate cele şapte chakre.
 
Acest ritual puternic, în care, mai intâi, stai în tăcere timp de 30 de minute, creează condiţiile ideale pentru ca energia să circule, fără niciun efort, prin tine şi fără tine, în timp ce stai în linişte.
 
Sutrele folosite în tabăra de meditaţie Seduction of Spirit sunt confidenţiale, fiind transmise doar pe cale orală, personal, de la profesor la elev, aşa că nu le voi dezvălui aici.
 
Insă pot să dezvălui cele patru sutre pentru chakra inimii, dat fiind că Deepak ne încurajează, de zeci de ani, să le răspândim în lume.
 
Ele sunt: pace, armonie, zâmbet şi iubire. In partea dedicată chakrei inimii din meditaţia cu sutre, ne concentrăm, uşor, atenţia asupra inimii, vizualizăm culoarea verde şi repetăm, în tăcere - sau „aruncăm” - fiecare serie de sutre, de câte patru ori.

Fiecare chakra are câte patru sutre şi durează în jur de 15 secunde până când fiecare sutra se răspândeşte în interiorul fiinţei tale. De exemplu: pace (15 secunde), armonie (15 secunde), zâmbet (15 secunde), iubire (15 secunde).
 
In loc să numeri între sutre, mai bine imaginează-ţi cum laşi sutra să cadă în inimă, ca şi cum inima ta ar fi un heleşteu liniştit Apoi, lasă undele produse de aruncarea sutrei să se propage, până când se opresc (aproximativ 15 secunde).
 
Aruncă, apoi, următoarea sutra şi iasă şi undele acesteia să se propage. Continuă aşa până când ai aruncat sutrele pace, armonie, zâmbet şi iubire de patru ori.
 
Propagarea lentă a undelor funcţionează pe post de cronometru, pregâtindu-te pentru aruncarea sutrei următoare. Repetarea de patru ori a întregului set de patru sutre durează aproximativ 4 minute.
 
Hai să încercăm exerciţiul chiar acum. Conştientizează-ţi inima. Vizualizează, în regiunea inimii, culoarea verde. Acum, foarte încet, repetă, în tăcere, cu ochii închişi: pace, armonie, zâmbet, iubire; pace...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Dedicaţie
Cuvânt-înainte
 
Prefaţa      
                  
Partea I • Noi posibilităţi la orizont
Capitolul 1 • In căutarea mentorului spiritual
Capitolul 2 • Ce este meditaţia şi de ce ar trebui să-mi pese?
Capitolul 3 • Efectele benefice ale meditaţiei           
 
Partea a ll-a • Diverse căi către unitate         
Capitolul 4 • Secretele meditaţiei centrate pe corpul-minte
Capitolul 5 • Secretele meditaţiei vizuale             
Capitolul 6 • Secretele meditaţiei cu sunete                     
Capitolul 7 • Secretele meditaţiei pentru stimularea energiei
Capitolul 8 • Secretele meditaţiei senzoriale
Capitolul 9 • Secretele meditaţiei budiste
Capitolul 10 • Secretele meditaţiei cu mantra  
Capitolul 11 • Secretele meditaţiei cântate
 
...
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0458 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.