Secretele performantei medicale

Secretele performantei medicale
Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 303
Format: 15x21

DESCRIERE

Secretele performantei medicale - Dora Petrila

 
... nedreapta luare este o noţiune complet necunoscută, iar atenţiile nu constituie o practică. Personal, am primit în toţi acei ani de lucru o singură sticlă de vin şi aceea lăsată la secretariat „pentru anestezist”, fără specificarea numelui.
 
Dar, poate, cea mai semnificativă deosebire faţă de rânduiala noastră sanitară este relaţia medic-bolnav, în sensul că la ei medicul se fereşte consecvent de a comite vreo neregulă de orice fel; cu alte cuvinte, bolnavul este stăpânul relaţiei şi nu invers.
 
De altfel, medicii reprezintă tagma socială ce are cel mai mult de a face cu justiţia. NHS-ul cheltuie milioane de lire anual drept despăgubire pentru temperarea familiilor nemulţumite.
 
Este de menţionat că la intrarea în spitale se găsesc adesea afişate, din partea unor firme de avocaţi, invitaţii la dare în judecată cu tentanta formulare „no gain, no fee”. în ceea ce mă priveşte, „am fost chemat la raport” când, odată, la trezire, un bolnav scrâşnea din dinţi.
 
NHS-ul este confruntat cu o carenţă permanentă de cadre, medicale mai ales. După absolvire, pe tânărul medic îl aşteaptă returnarea împrumutului făcut la bănci pentru taxele şcolare plătite în cei şase ani de facultate şi, trebuie adăugat, aproximativ şapte ani de formare profesională.
 
Este explicaţia pentru care absolvenţii de şcoală medie nu se înghesuie să se înscrie la Medicină, astfel încât producţia de medici autohtonă este cronic deficitară.
 
Golul (aproximativ o treime din totalul necesar) se umple, însă, simplu cu medici străini care, din raţiuni de concurenţă pentru sistemul britanic de formare profesională, nu numai că se găsesc din plin, dar permite gazdelor să practice chiar un sever proces de selecţie.
 
Aşa se face că în unele secţii sunt mai mulţi străini decât indigeni şi că, din raţiuni de limbă, colectivele de anestezie sunt bine reprezentate de străini. Sunt de specificat, în context, dificultăţi de comunicare având în vedere că fiecare îşi vorbeşte engleza lui.
 
Cu paşi modeşti, se înfiripă în Marea Britanie şi o medicină privată, evident, deloc ieftină. Şi oameni cu bani sunt destui. Problema este că unităţile private funcţionează cam cu acelaşi personal medical din reţeaua NHS, în timpul liber şi doar în altă clădire; aşa încât calitatea medicinii este, în mare, aceeaşi.
 
Ceea ce realizează cei îngrijiţi în privat este „sărirea” peste locul din lista de aşteptare a spitalului teritorial. Reţeaua privată este însă dominantă, dacă nu exclusivă, în prestaţii de lux pe care reţeaua de stat nu le finanţează: chirurgia cosmetică în primul rând...
 
Sumar

O seara de Hollywood la New York
Dora Petrila

Excelenta s-a nascut la coltea
prof. dr. George Litarczek

Neconventional
pr. paul Zilberman


Un stent coronarian salutar
Dora Petrila

Tragedia de la Colectiv
Dora Petrila

Ziua in care toata lumea stia sa-i trateze pe arsi, afara de noi, medicii...
pr. Bogdan Pavel, dr. A. Stanculea

Succesul unei clinici cu nume de cristal
Dora Petrila

Nisipurile fierbinti ale tarmului
Dora Petrila
 
...............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0605 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.