Sefa - Marie NDiaye
35,10 RON
39,00 RON (-10%)

Sefa - Marie NDiaye

Sefa - Marie NDiaye
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-628-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Sefa - Marie NDiaye

 
... era feroce, era aspră, cu toate acestea mereu am fost de părere că tânăra dornică să placă, să-i farmece pe oamenii din lumea ei, deşi se aţine în spatele uşii prin care îi e de ajuns, ca să se bucure, să audă şoaptele de satisfacţie ale mesenilor care savurează ceea ce ea a imaginat şi pregătit, această fată singuratică, căutând prietenie şi bunătate, rămăsese ascunsă în pieptul Şefei şi uneori se întindea, dintr-odată modelând altfel chipul Şefei, domolindu-i vorbele, surprinzând-o pe ea însăşi.

Mi-a arătat adesea o faţă îmbunată, avea încredere, nu profitam de situaţie.
Insă tot ambiţioasă era, da. De ce nu?

Voia să fie cineva, dar după mintea ei, fără fiţe, fără să fie nevoie să se vorbească despre toate acestea, cineva pe care oamenii nu-l uită chiar dacă, până la urmă, nu l-au întâlnit niciodată.

Voia să lase în memoria mesenilor o reminiscenţă uluită şi de o asemenea natură, încât, de-ar fi încercat să-şi amintească de unde putea să vină o imagine atât de îmbietoare, dar şi tânjind de dorul unei fericiri de neregăsit, să nu aibă decât amintirea unei mâncări, ba chiar numai a numelui acestei mâncări sau a unui parfum, sau a trei culori simple şi pure pe farfuria de un alb opalin.

De propriul ei nume Şefa prefera ca lumea să nu-şi amintească, iar chipul ei nimeni să nu-l fi văzut niciodată, să nu se ştie dacă era plinuţă ori sfrijită, scundă ori înaltă, dacă trupul îi era frumos.

Aşa ceva nu s-a putut. Nu-i stătea Şefei mintea şi nici în fire să se străduiască să-şi creeze propria legendă.
Nu s-a ascuns, deşi nu-i plăcea să se arate.

A făcut când una, când alta, a pozat cu angajaţii, pentru un ziar local, în faţa uşii restaurantului ei, iar fotografia aceasta, cu nepricepere realizată de către cronicarul culinar, în care Şefa zâmbeşte cu toată faţa la o glumă aruncată de secundul aflat în spatele ei, în care arată, în ciudata ei nonşalanţă plină de satisfacţie, mijind un pic ochii în soarele arzător din miez de zi, mai degrabă ca o mamă de curând decorată pentru eficienta ei fecunditate decât ca patroana inflexibilă, austeră, foarte discretă, enigmatică şi uneori de nepătruns pe care o cunoşteam toţi, această fotografie a Şefei este astăzi faimoasă şi orice articol referitor la ea este acum ilustrat cu un prim-plan al acestui chip nostim şi glumeţ, de parcă aceasta ar fi fost adevărata faţă a Şefei.

Mai fals de-atât nici că se poate, vă asigur.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0516 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.