Semnale despre Lumea de Dincolo - Christopher Kerr

Semnale despre Lumea de Dincolo - Christopher Kerr
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 272
Format: 13X20

DESCRIERE

Semnale despre Lumea de Dincolo - Christopher Kerr

 

Copiii și limbajul morții
,, Credinta Copilului este nouă,
Intreago - precum Principiul lui,
Vasto - precum Răsăritul deasupra ochilor proaspeți,
Niciodată îndoită.
EMILY DICKINSON


Atunci când am întâlnit-o pe Jessica, ea avea 13 ani și nu stiam cum să ajut un copil să moară. Şi, ca să spun drept, niciodată nu am vrut să învăț asta. Din cauza cumplitei nepotriviri a unui copil într-un azil, a absurdității crude a vieţii care se sfârșește la început și din cauza aversiunii mele puternice față de pediatrie.

 

Copiii aflaţi în suferință m-au dezechilibrat într-un fel în care m-am simţit mai puțin capabil ca medic. Sentimentul se adăuga la faptul că eu insumi eram tatăl a două fetițe. Astfel incat, atunci când a trebuit să mă întâlnesc față în față cu Jessica, nu m-am gândit că sunt persoana potrivită pentru sarcina aceasta, ca să nu mai zic medicul potrivit. Jessica avea sarcom Ewing, o formă rară și malignă de cancer osos.

 

Trecuseră 3 ani de când fusese diagnosticată și era primul meu „pacient pediatric din azil". Aceasta este expresia pe care medicii o folosesc pentru a atenua realitatea de neimaginat a unui copil pe moarte.


Ştiam că reacția mea va fi una viscerală, atât de viscerală, încât mă îngrijorasem că, orice expertiză medical as avea, ea nu va putea compensa temerile mele. Si nu m-am înșelat. Nu a compensat cu nimic. Nu a fost nevoie.

 

Pe când pășeam în camera ei, încercând să fiu medicul de care credeam că are nevoie, mi-am dat seama că niciun nivel de expertiză medicală nu se putea compara cu întelep ciunea ei nevinovată.


Mă pregăteam pentru o conversatie dureroasa. In schimb, am dat peste o fată cu ochi sclipitori care era dornică să stea de vorbă despre cum ii fusese ziua, despre mama ei, despre animalele ei, despre visurile pe care le avea. Jessica nu se oprise pentru a jeli viata pe care nu avea s-o trăiască sau pentru a vorbi despre cariera si despre copiii pe care nu avea să-i aibă...

 

CUPRINS:
 
Dedicație
Introducere

Capitolul 1
De unde am pornit

Capitolul 2
Când te poticnești la plecare

Capitolul 3
Ce se vede din pat

Capitolul 4
Un ultim răgaz

Capitolul 5
Murim după cum trăim

Capitolul 6
lubirea nu are limite

Capitolul 7
Copiii și limbajul morţii
 
Capitolul 8
Mințile care funcționează altfel 

Capitolul 9
Pentru cei lăsaţi în urmă

Capitolul 10
Dincolo de interpretarea viselor

Epilog 
Mulțumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0517 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.