Semnele apocalipsei - D. Kalmusky

Semnele apocalipsei - D. Kalmusky
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Semnele apocalipsei - D. Kalmusky

 
Creaţie sau „transfer"?
In vreme ce Marte oferă imaginea unui poligon părăsit, Venus este imaginea unuia la care „se lucrează”. De altfel, formularea din Geneză, referitoare la popularea Pământului cu plante şi animale, fiecare „după soiul lor, indică ceea ce aş numi ipoteza transferului. Adică preexistenta celor două regnuri.
 
Şi, de asemenea, o probabilă istorie a lor pe un alt tărâm. Sub acest aspect - cum voi comenta mai departe - actul populării cu plante şi animale a Pământului va apărea mai curând ca o colonizare a planetei noastre. Creaţia propriu zisă a regnurilor vegetal şi animal, in copleşitoarea lor complexitate şi diversitate ţine, în acest sens, de un moment anterior.

Dacă lucrurile au stat aşa, înseamnă că doar omul este, cu adevărat, noul introdus în ecuaţia vieţii. (Revenind la Venus am putea face aprecierea că ceea ce se petrece acolo reprezintă convulsiile ce însoţesc finalul unui ciclu al vieţii şi, ca timp, ar fi echivalente cu perioada de când viaţa a fost transferată pe Pământ).

In Faptele Apostolilor, găsim un pasaj care susţine aceste afirmaţii, altminteri cu aspect foarte fantezist, in versetul 3/21 este numită această condiţie a lucrurilor de la sfârşitul timpului aferent unui ciclu al vieţii in felul următor: „vremile aşezări, din nou a tuturor lucrurilor”.
 
Dar încă mai revelator este textul biblic binecunoscut: „Căci, iată Eu fac ceruri noi şi un Pământ nou: aşa ca nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui acestea nu-i vor mai veni în minte”. Este o coincidenţă izbitoare între aceste previziuni şi ciclul retroversiunii viaţă-moarte-viaţă găzduit in triunghiul planetelor despre care am vorbit.
 
Fiecare ciclu sau experiment putem să-l numim cum vrem - este urmat de un cataclism anihilator, capabil să şteargă definitiv orice urmă lăsată de formele de viaţă ce au înflorit în acel spaţiu. In cazul unor simple corecturi ca aceea a Potopului, amplitudinea şi durata dezastrelor este redusă, însă cu păstrarea principiului „uitării celor ce au fost”.

Să nu scăpăm din vedere că Potopul cunoaşte o declanşare instantanee şi este de o asemenea violenţă încât a surprins lumea vie în aceeaşi măsură în care ar face-o, de pildă, obiectivul aparatului fotografic. De unde ştim acest lucru? Din şirul de „instantanee” de acest fel aflate în registrul fosil.
 
De pildă, unele dintre animalele de pradă au fost surprinse de cataclism cu victima în gură; acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul ierbivorelor (bizonii) ce au fost descoperite, în straturi de roci, cu iarba pe care abia o păscuseră între dinţi. Nici unii, nici ceilalţi nu au avut timpul material să înghită, ceea ce indică fără echivoc instalarea fără preaviz a dezastrului şi violenţa sa fără seamăn...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Dezvaluiri

Created in 0.0464 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.