Septembrie poate astepta - Susana Fortes

Septembrie poate astepta - Susana Fortes
ISBN: 978-606-779-564-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 263
Format: 13x20
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Septembrie poate astepta - Susana Fortes

 
... există două locuri pe lume în care o persoană poate dispărea pe de-a-ntregul: Londra şi Mările Sudului. Asta a spus-o Herman Melville, un tip de încredere având în vedere ce găseşti pe-acolo.
 
Despre cele două destinaţii nu încape umbră de îndoială. Capitala de pe Tamisa e un oraş poluat, indiferent, narcisist şi cu o climă de belea. Dimpotrivă, Mările Sudului sunt un adevărat rai. Eu am ales, fireşte, Londra.
 
Lăsam în urmă meditaţiile la engleză pe 30 de euro şedinţa şi complicatele taine ale genitivului saxon, un apartament studenţesc la etajul patru într-un imobil fără lift dintr-un cartier periferic al oraşului Santiago de Compostela, un viitor promiţător de funcţionară – în ipoteza că s-ar fi ținut un concurs pentru învăţământul public – şi un iubit, pe Alex, care avea pa siunea păsărilor.
 
Păsările sunt nişte făpturi în trecere, spunea el cu un zâmbet misterios, aşa cum vin se şi duc. Nu cred c-o spunea cu gânduri ascunse, probabil că era doar felul său de a medita asupra mersului vieţii...
 
.........
 
... când trăieşti în ţara furtunilor e musai să înveţi să te uiţi pe cer. În altă perioadă a anului ne băgau de cu noapte în pijamale într-o maşină doldora de bagaje, iar dimineaţa ne trezeam înconjuraţi de cai sălbatici: cu alte cuvinte, începuse vacanţa de vară.
 
Aceleaşi principii universale domneau şi la şcoală: dacă doña Laura, învăţătoarea din ciclul primar, în loc să-ţi spună pe nume ţi se adresa cu „domnişoară“ şi cu mâinile în şolduri de parcă s-ar fi pregătit de-o cântare, era de rău.
 
Dacă-i auzeai pe cei mari vorbind cu glas scăzut şi rostind faimoasa expresie „ăsta e mersul vieții“, ştiai că tocmai a murit cineva. Şi tot aşa.
 
Evenimentele urmau o ordine. Un tipar. Mai târziu totul a devenit mai complicat, doar că eu am continuat să cred cumva că în viaţă trebuie să existe mereu câte o secvenţă care să răspundă unui soi de logică, deşi nu e lesne întotdeauna să descifrezi codul de semnale...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0695 sec