Serenadă pentru Nadia - Zulfu Livaneli

Serenadă pentru Nadia - Zulfu Livaneli
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-909-5
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 480
Format: 13x20

DESCRIERE

Serenadă pentru Nadia - Zulfu Livaneli

 
... pentru că de-a lungul anilor m-am tot ocupat de oaspeții străini care veneau în vizită la Universitatea din Istanbul, am avut ocazia să fac o serie de observații cu privire la fiecare nație în parte, chiar dacă n-am ajuns să dobândesc puterea de pătrundere a lui La Bruyère.
 
Nu mă înşel însă prea mult în astfel de privințe. Una dintre stewardesele acelea la patru ace îmi ia paharul gol de Porto şi mă întreabă, în engleză, dacă mai vreau încă unul. Thank you! îi răspund eu, şi adaug că, da, aş mai vrea un pahar.
 
Filiz, care a fost la un congres de medicină în Portugalia, mi-a adus la întoarcere o sticlă de Porto alb, iar de atunci a ajuns să-mi placă băutura aceasta, deşi n-am parte de ea foarte des… De fapt, nu prea mă omor cu băutura. Prima persoană care mi-a oferit vin a fost Ahmet.
 
Atunci nu mi-a plăcut deloc, dar, pentru că-l iubeam, nu i-am mărturisit-o. După aceea am ajuns, pesemne, să mă obişnuiesc cu el. Ah, acei primi ani! Anii în care bestia din sufletul lui Ahmet, care pe vremea când îl cunoscusem părea un cu totul alt om, încă mai zăcea în amorțire, anii în care îmi imaginam că era un bărbat puternic, înzestrat însă cu subtilități feminine, aşa cum visasem să fie mereu!
 
Faptul că sar de la una la alta nu se datorează atât paharului de Porto, cât înrâuririi pe care-o exercită asupra mea haosul în care-mi duc viața. Ahmet era un bărbat înalt, şaten, despre care s-ar fi putut afirma că era chipeş.
 
Ochii săi mici erau cam apropiați unul de celălalt, numai că asemenea defecte nu-i fac pe bărbați să arate la fel de urâți cum le-ar face să arate pe femei. Bărbații o scot la capăt cu statura şi musculatura. Acum Ahmet nu mai este soțul meu. Am divorțat cu opt ani în urmă.
 
Aveam un iubit pe nume Tarık sau, mai exact, nu un „iubit“, ci, ca să folosesc un termen mai la modă, un boyfriend, numai că acum l-am lăsat şi pe el undeva în urmă, printre amintirile legate de Istanbul, şi aceasta pentru că Maya trebuie să rămână slobodă, nevătămată în vreun fel de legături, de relații...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0702 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.