Sexualitatea tantrica. Preliminarii

Sexualitatea tantrica. Preliminarii
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 150
Format: 13x20

DESCRIERE

Sexualitatea tantrica. Preliminarii. Alichimia unei relatii de cuplu - Nathesvara

 
... ccarte este dedicata celor care, macar o data, au intuit misterul interactiunii dintre barbat si femeie si au sesizat diferenta profunda care exista intre sexialitate dominata de erotism si cea transfigurata de iubire.. si doresc ca aceasta stare de constientizare sa devina o constanta a relatiei lor...
 
Din carte:
 
TANTRA ŞI CONŞTIINŢA (SHIVA)

Tantrele sunt centrate pe relaţii... pe relaţiile de cuplu de lungă durată, pe relaţiile cu ceilalţi (inclusiv relaţiile care se pot stabili ritualic, cu diferitele fiinţe care există în lumile invizibile) şi, în primul rând, pe relaţia cu Divinitatea (Conştiinţa Divină).
 
Legat de relaţiile umane, într-un studiu ştiinţific care a început în 1938, în care a fost analizată starea de sănătate a mii de persoane de-a lungul a aproape 80 de ani, oamenii de ştiinţă de la universitatea Harvard au urmărit să identifice modul în care experienţele vieţii, triumfurile şi eşecurile, în societate, carieră şi căsătorie, afectează sănătatea, îmbătrânirea şi calitatea vieţii.
 
Din primul grup-ţintă de 268 de persoane, doar 19 persoane mai sunt astăzi în viaţă, toţi având peste 90 de ani. De-a lungul timpului, cercetarea s-a extins pentru a include descendenţii celor 268 de persoane, care numără acum aproximativ 1300 de persoane, aflate astăzi la vârste între 50 şi 60 de ani, la care s-au adăugat alţi 456 de locuitori din Boston, aproximativ 40 dintre aceştia fiind astăzi în viaţă.
 
Concluzia acestui studiu este surprinzătoare: fericirea şi sănătatea sunt mult mai influenţate de relaţiile de cuplu, decât de poziţia socială sau avere. Studiul a relevat faptul că armonia în relaţia de cuplu, mai mult decât banii sau faima, este ceea ce îi ţine pe oameni fericiţi pe toată durata vieţii lor.
 
Aceste relaţii protejează oamenii de nemulţumirile vieţii, ajută la întârzierea declinului mintal şi fizic produs de îmbătrânire şi sunt indicatori mai buni ai unei vieţi lungi şi fericite, comparativ cu poziţia socială, IQ-ul sau chiar zestrea genetică.

Din punct de vedere al textelor tantrice hinduse, apărute în Nordul Indiei în primul mileniu al erei creştine, în special în zona Kashmirului, întreg universul şi tot ceea ce el conţine este însăşi Dumnezeu, de aceea fiecare dintre noi este o parte în care există Divinitatea, aflată într-o permanentă interacţiune cu celelalte părţi, cu celelalte manifestări ale acestei Fiinţe Divine. De aceea, dezvoltarea relaţiei de cuplu este instrumentală în dezvoltarea relaţiei cu Dumnezeu.
 
Realitatea tantrică este paradoxală: este simultan unică (o singură Fiinţă Divină) şi diferenţiată (mii şi mii de fiinţe diferite). Ca să rezolve acest paradox, înţelepţii tantrelor vorbesc despre conştiinţa liberă, adevărata noastră identitate, aflată dincolo de mintea, psihismul şi vitalitatea vieţii umane şi de energiile şi materia lumii fizice.

In lanţul trofic, plantele transformă materia anorganică în materie organică. Comparativ cu lumea anorganică, plantele sunt vii, au bio-energie.
 
Această energie a vieţii este prezentă şi în animale, alături de instincte şi emoţii - atribute care dau animalelor puterea să se exprime, să interacţioneze cu mediul înconjurător şi să se transforme conform acestei interacţiuni, să se adapteze la mediu şi să evolueze...
 
.................
 
DESPRE CUMPĂTAREA SEXUALA (BRAHMACHARYA)

Comentând sutra 17. 14 din Bhagavad Gita, Ramanuja a definit brahmacharya după cum urmează: "Brahmacharya înseamnă absenţa unui cadru mental în care femeile (persoanele de sex opus n. m.) sunt văzute ca obiecte sexuale".
 
Doi călugări, unul matur şi experimentat, celălalt mai tânăr şi mai puţin experimentat, sunt trimişi de stareţ într-un sat din apropierea mănăstirii, pentru cumpărături. In drumul lor au ajuns la un râu, adânc până la brâu, iar pe malul râului au întâlnit o tânără foarte frumoasă, care i-a rugat să o ajute să traverseze râul.
 
Călugărul mai tânăr a ezitat, pentru că şi-a amintit de regula castităţii, pe care a promis că o respectă. Celălalt călugăr, fără a pierde timpul, a luat-o în braţe pe fată şi a trecut-o râul până pe partea cealaltă.
 
Tânărul călugăr a fost foarte surprins de ce a văzut, pentru că viaţa călugărească include jurământul de a nu avea nici un fel de contact fizic cu vreo femeie. A mers mai departe fără să spună nimic şi după ce s-au întors la ashram i-a povestit stareţului faptul că colegul său a încălcat jurământul castităţii.
 
Stareţul a zâmbit şi a spus:
 
- Dragul meu, colegul tău a purtat fata în braţele sale doar până pe malul celălalt al râului; tu încă o porţi cu tine.
In Bhagavad Gita (sutra 6. 14), Krishna spune că yoghinul care se străduieşte să-şi concentreze atenţia asupra Lui (Divinului), trebuie să fie brahmacări-vrate sthitah, neclintit în brahmacharya...
 
 
CUPRINS:
 
 
Dedic această carte
Celei care mi-a impulsionat neobosit inima în căutarea armoniei, a binelui şi a adevărului

CUPRINS:

INTRODUCERE       
 
CUI FOLOSEŞTE?
 
TANTRA Şl SEXUALITATEA  
TANTRA Şl CONŞTIINŢA (SHIVA)  
TANTRA Şl SUFLETUL (SHAKTI)     
TANTRA Şl YOGA      
TANTRA Şl PSEUDO-TANTRA        
DESPRE STAREA DE INTIMITATE   
PRIMII PAŞI PE CALEA TANTRICĂ   
DESPRE CUMPĂTAREA SEXUALĂ (BRAHMACHARYA) 
 
PRELIMINARII    
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0509 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.