Shiatsu, echilibrul dintre corp si minte

Shiatsu, echilibrul dintre corp si minte
-10%
Preț: 18,00 RON
20,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 30.06.2021
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 64
Format: 16x23

DESCRIERE

Shiatsu, echilibrul dintre corp si minte - Julia Hatcher

 
Shiatsu este o tehnică de reechilibrare energetică, bazată pe o presiune prelungită şi constantă, exercitată de terapeut de-a lungul meridianelor energetice sau pe unele zone specifice ale corpului.
 
Poate alina diferite probleme cauzate de stres, stări de anxietate, tensiuni. De asemenea, creşte vitalitatea organismului şi sporeste tonusul fizic şi psihic, permitand regăsirea linistii şi a stării de bine, capacitatea noastră de comunicare devenind mai profundă şi mai autentică.
 
....................
 
 
 EXECUŢIE PE TÂMPLE: punctele se află pe cele trei rânduri paralele şi orizontale care pornesc de la ochi până la linia părului. Se lucrează în acelaşi timp pe ambele tâmple, începând de la punctele cele mai apropiate de ochi. Se porneşte apăsând pe rândul central, se continuă cu cea de sus şi se termină cu cea de jos. Presiunea trebuie să fie profundă.
   EXECUŢIE PE OCHI: rotiţi-i de 10 ori la stânga şi de tot atâtea ori la dreapta, puneţi apoi deasupra palmele mâinilor şi apăsaţi uşor peste orbite timp de 10 secunde.
   Durere de cap (de executat singuri sau în pereche) Se lucrează pe faţă, partea posterioară a capului şi partea de sus a umerilor.
   EXECUŢIE PE FAŢĂ: puneţi arătătorul, degetul mijlociu şi inelarul ambelor mâini pe punctele situate de-a lungul părţii superioare a ambelor orbite, poziţionând inelarele în punctul cel mai apropiat de nas. Aplicaţi apoi o presiune profundă, simultan, cu ambele mâini, mutându-vă spre exterior. în continuare, puneţi mâinile pe liniile punctelor situate de-a lungul părţii de jos a orbitelor, poziţionând inelarele în apropierea nasului. Se continuă spre exterior, aplicând o presiune profundă. Puneţi degetele arătătoare pe punctul din centrul fiecărui pomete şi exercitaţi o presiune profundă, simultană, apoi puneţi-le pe punctul din centrul fiecărei sprâncene şi apăsaţi puternic. Suprapuneţi degetele mijlocii şi repetaţi operaţiunea pe cele trei puncte, de-a lungul liniei mediane a frunţii, avansând către partea de sus. Aplicaţi o presiune palmară pe tâmple timp de circa cinci secunde.
   EXECUŢIE PE PARTEA POSTERIOARĂ A CAPULUI ŞI PE PARTEA SUPERIOARĂ A UMERILOR: puneţi ambele mâini pe linia mediană a părţii posterioare a capului, astfel încât degetele să fie în contact. Exercitaţi o presiune puternică, în timp ce coborâţi către gât, apoi repetaţi încă o dată pe fiecare dintre cele trei puncte situate la baza craniului.

   HEMICRANIE (de executat singuri sau în pereche)
   Se lucrează pe gât, tâmple şi cap.
   EXECUJIE PE GÂT: aşezaţi degetul arătător, mijlociu şi inelar pe primul rând de puncte care parcurge gâtul. Presiunea trebuie executată către partea de jos şi se începe să se lucreze pe latura corpului care este afectată cel mai mult de hemicranie.
   EXECUŢIE PE TÂMPLE: puneţi degetul mijlociu al ambelor mâini pe primul punct al tâmplelor, situat în apropierea ochilor. Executaţi o presiune profundă către urechi.
   EXECUŢIE PE CAP: exercitaţi o presiune palmară pe latura capului afectată de hemicranie, înclinând capul către umărul opus.
   SOMNOLENŢĂ (de executat singuri sau în pereche)
Se lucrează pe ochi, tâmple şi cap.
   EXECUŢIE PE OCHI: puneţi degetul arătător, mijlociu şi inelar al ambelor degete pe punctele de-a lungul părţii superioare a orbitelor, cu inelarele în punctul cel mai apropiat de nas. Acum aplicaţi o presiune profundă, simultan, cu ambele mâini, mutându-vă spre exterior. Puneţi apoi mâinile pe liniile de-a lungul părţii de jos a orbitelor, cu inelarele aproape de nas. Şi de data aceasta continuaţi aplicând o presiune profundă către exterior. Puneţi palmele pe ochi, apăsaţi moderat timp de cinci secunde.
 
...
 
CUPRINS:
 
Introducere... 7

   1. Echilibrul dintre corp şi minte
Originile shiatsu... 8
Meridianele... 11
Nutriţia... 11
O şedinţă de shiatsu... 12
• ALIMENTE YIN ŞI YANG... 13
• DEONTOLOGIA OPERATORILOR SHIATSU... 16

   2. Zonele şi modalităţile de manipulare
Punctele principale de presiune ale corpului... 18
Utilizarea corectă a mâinilor... 23

   3. Shiatsu în practică
Zona piciorului... 29
Gambele... 30
Bustul... 33
Braţele şi mâinile... 39
Faţa şi gâtul... 45

   4. Tratamentul cu shiatsu
Dureri menstruale... 52
Dureri de stomac... 53
Constipaţie... 53
Diaree... 55
Oboseală mentală... 55
Tensiune în ochi... 57
Durere de cap... 58
Hemicranie... 59
Somnolenţă... 59
Insomnie... 61

Glosar... 62
Bibliografie... 64

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0463 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.