Shuggie Bain - Douglas Stuart

Shuggie Bain - Douglas Stuart
-8%
Preț: 81,88 RON
89,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-496-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 608
Format: 13x20

DESCRIERE

Shuggie Bain - Douglas Stuart

 
... Shuggie şi-a pierdut cea mai mare parte a pauzei studiind atent conservele deteriorate din coşurile cu produse la reducere. A găsit trei conserve mici de somon scoţian care aproape că n-aveau nimic; etichetele erau şterse şi pătate, însă conservele ca atare erau intacte.
 
Cu ce i-a mai rămas din salariu a achitat micul coş de cumpărături si a vârât conservele de peşte în rucsac, pe care l-a încuiat apoi la loc în dulâpiorul lui din vestiar.
 
A urcat scările care duceau spre cantina personalului şi a căutat să-şi ia o mină indiferentă când a trecut prin dreptul mesei la care şedeau studenţii care lucrau în schimburi lejere peste vară şi-şi petreceau pauzele arborând un aer autosuficient, înconjuraţi de dosare groase cu notiţe pentru recapitulare. Şi-a fixat privirea undeva la jumătatea distanţei şi s-a aşezat într-un colţ, nu imediat lângă, dar îndeajuns de aproape de fetele de la casă.
 
Adevărul fie spus, fetele erau trei femei între două vârste din Glasgow. Ena, capul răutăţilor, era o femeie slabă ca un ogar, cu o mină impasibilă şi păr slinos. Nu prea avea sprâncene, dar avea o urmă de mustaţă, chestie care lui Shuggie i se părea nedreaptă.
 
Ena era grosolană chiar şi pentru capătul ăsta al Glasgow-ului, dar în acelaşi timp se arăta bună şi mărinimoasă în felul în care sunt adesea oamenii obidiţi. Nora, cea mai tânără dintre cele trei, îşi purta părul strâns tare la spate şi prins cu un elastic.
 
Ochii, la fel ca ai Enei, îi erau mici şi ageri şi, la treizeci şi trei de ani, era deja mama a cinci copii. Ultima din grup era Jackie. Jackie se deosebea de celelalte două prin faptul că încă mai aducea cu o femeie.
 
Era o mahalagioaică cu gura mare, un dulap de femeie, grasă şi pieptoasă. Pe ea o simpatiza Shuggie cel mai mult...
 
CUPRINS:
 
1992 —SOUTH SIDE  
1981 — SIGHTHILL
1982 —PITHEAD     
1989 —EAST END    
1992 —SOUTH SIDE

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0577 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.