Si duminica e tot sambata - Adriana Bogatu

Si duminica e tot sambata - Adriana Bogatu
-10%
Preț: 46,80 RON
52,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-029-336-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 364
Format: 15x21

DESCRIERE

Si duminica e tot sambata - Adriana Bogatu

 
... călătoria este rezultatul unui gând insurgent. Te scoli dimineaţa si vocea daimonului tău (interior, mai bun decât tine însuţi) îţi spune că trebuie să pleci. Călătoria începe cu această voce-îndemn. Simţi că trebuie să îţi declari independenţa faţă de clişeele cotidianului, faţă de reportajele de front narate impersonal de activiştii de serviciu.
 
Simţi o nevoie organică să te scuturi (ca un animal mare si aristocrat) de actualitate, să te declari inactual si inadecvat, să treci, prin plecare, dincolo de realul imediat. Arunci trei tricouri necălcate în rucsac, faci trei sandvişuri, pui gaz şi pleci, sau, pur şi simplu, pleci. Un mic recurs la memorie. O dimineaţă de sâmbătă. Cafeaua matinală în doi. Hai să punem benzină si să alergăm câinele! Plecăm şi alimentăm.
 
Găsim o pădure şi alergăm ciobănescul german. Ai chef să te întorci acasă? Nu! Plecăm mai departe. Ajungem în oraşul vecin. Oprim? Nu! Ne întoarcem? Nu! Ajungem în al doilea oraş. Distanţa de casă a sărit de 50 de kilometri. Mai mergem? Da! Alt oraş. Ne întoarcem? Nu! Mergem mai departe? Da! Oprim şi cumpărăm ceva de mâncare. Sandviciuri.
 
Calculăm câţi kilometri ne despart de casă. Au sărit de o sută! Ne întoarcem? Nu! Urcăm în turism şi mai mergem. Alt oraş. Nu oprim. O luăm pe principală şi ieşim din aglomeraţia urbană. Mai mergem. Nu are rost să ne întoarcem, gândul întoarcerii nu ne mai macină nici măcar la nivel subliminal, este lipsit de sens.
 
Pe înserat, acostăm la o mănăstire vestită. Vizităm. Urcăm în turism si parcurgem valea unui râu până la joncţiunea cu lacul de acumulare. Frumos. Ce zi e azi? Nu contează! Începe să se însereze. Atingem poalele unui masiv fruntaş în literatura turistică. Găsim loc de cazare. Cinăm deasupra unui pârâu, în tăcere. Dormim. Ne sculăm devreme, în ciuda oboselii acumulate.
 
O oboseală plăcută. O resimţim organic, dar nu o procesăm psihic. Luăm micul dejun la o pensiune rurală din zonă. Ce zi e azi? Contează? Nu! Urcăm în turism şi alegem un drum de întoarcere diferit de cel de la venire. De ce? Deoarece călătoria este rezultatul unui gând insurgent. Te scoli dimineaţa şi vocea daimonului tău (cel din tine mai bun decât tu însuţi) îţi spune că trebuie să pleci...
 
DIN CUPRINS:
 
un gând insurgent    7
matineu elen    9
călătoriile sinelui pandemic. step by step.    12
Iceland - niceland    21
pe Styx, în sus    29
o altă deltă    48
interdicţii matinale    52
„hey you”    54
BOLGIE    60
sunt praguri de viaţă    61
tanatofobie şi promisiuni uitate    66
cireşe amare    76
când cu ciuma lui caragea, se răspândeau orăşenii prin sate
şi Sătenii, prin pustii    77
Vămi    97
la grande danse macabre    99
catedrala cu demoni
(digresiuni demonologice)    107
 
......

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura romana

Created in 0.0432 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.