Și tu poți schimba lumea (Editite bilingva romana-engleza) - Daisaku Ikeda

Și tu poți schimba lumea (Editite bilingva romana-engleza) - Daisaku Ikeda
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 136
Format: 13x20

DESCRIERE

Și tu poți schimba lumea (Editite bilingva romana-engleza) - Daisaku Ikeda

 
Niciun sacrificiu nu este inevitabil

Fiecare conducător pretinde că lucrează pentru poporul său.
Fiecare război este purtat în numele păcii.
Şi niciun război nu rămâne fără victime.
„In definitiv, acesta este războiul, iar unele sacrificii sunt inevitabilei"

Trebuie să avem mare grijă faţă de aceste opinii, să nu le permitem să se înrădăcineze în inima noastră nici măcar pentru o clipă. Pentru că ele exprimă un dispreţ îngrozitor faţă de viaţă. Ele înmagazinează iluzia că omenirea s-a blocat într-un nesfârşit ciclu al războiului. Sunt purtătoarele seminţelor neînţelegerii la nivel mondial.

Dacă un om este ucis de rebeli sau de către soldaţi, tragedia nu este mai mică. De aceea, cetăţenii obişnuiţi strigă: „Au fost prea multe masacre! Nu mai ucideţi!"

Violenţa nu va fi niciodată un bun răspuns la violenţă.

A ucide sub pretextul apărării vieţii nu face decât să perpetueze ciclul masacrelor. Dacă ne dorim roadele păcii, trebuie să semănăm se-minţele păcii.
 
Viata unui singur individ este mai preţioasă decât toate comorile din univers. Nu relataţi cu indiferenţă, „Doi civili au fost găsiţi morţi". Ci mai degrabă deplângeţi alături de noi „moartea lui Jose", „uciderea Măriei"!

Nu este de ajuns să scrii, „Cinci membri ai unei familii— morţi". Nu! Spuneţi-ne numele mamei, al tatălui şi ale copiilor şi istoria vieţii lor.

Spuneţi-ne cum s-au luptat cu foamea, cu mesele sărace pe care le împărţeau, spuneţi-ne despre bietele lor speranţe. Despre zilele în care erau împreună şi nu era nevoie de cuvinte ca să-şi exprime sentimentele unii fată de ceilalţi sau despre dimineţile când scoteau apă din put, cu zâmbetul pe chip.

Faceţi în aşa fel încât să afle oamenii amănunte din viaţa lor şi despre cumplita cruzime cu care le-a fost distrusă viaţa...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0679 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.