Si vom muri cu totii in chinuri

Si vom muri cu totii in chinuri
-20%
Preț: 28,00 RON
35,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7798-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 320
Format: 13x20

DESCRIERE

Si vom muri cu totii in chinuri - Bogdan Teodorescu

 
... din carte:
 
... nu am cum să-ţi explic... Nu mă bazez nici pe zvonuri, nici pe date concrete. Dar plănuieşte ceva. Şi cu cât lucrurile devin mai liniştitoare pentru noi, cu atât ştiu că pericolul este mai mare. Şi nu mă refer la treaba de acum cu dosarul Grasului.
 
Am vorbit aseară cu Liderul Democratic Ales, mi-a relatat despre întâlniri, despre conferinţa dedicată terorismului la care a fost prezent şi unde aş fi participat şi eu dacă nu era nemernicul ăsta şi am intuit că voia să mă întrebe despre situaţie, dar nu a făcut-o. Ştim cu toţii că este un om plin de decenţă. La final a aruncat aşa în treacăt o vorbă despre situaţia din ţară, dacă e sub control, dacă să ne pregătim de ceva negativ?

—    Poate vă întreba legat de subiectul cu terorismul...

—    Să îţi spun ceva ce n-ar fi rău să reţii, fiindcă vei lucra în continuare cu oameni politici. Nu un atentat terorist mă va da pe mine jos din această funcţie. Din contră... Atunci voi fi întărit, voi solicita buget suplimentar, voi face apel la unitate în jurul Liderului Democratic Ales.
 
Care va participa la procesiuni, slujbe, comemorări, mitinguri, va semna în cărţi de onoare, va primi mesaje de susţinere de la ambasadori şi de la popoare prietene, va rosti discursuri, va face vizite internaţionale şi periodic va rosti ameninţări la adresa atentatorilor. Va fi parte a unui cerc select al liderilor ţărilor lovite de terorişti.
 
Eu voi pica din funcţie dacă adversarii politici ai Liderului Democratic Ales îi vor da o lovitură de care eu nu am aflat şi pe care nu am contracarat-o. Atunci el va intra în alt cerc, de data asta deloc select, al fraierilor care au pierdut puterea deoarece oamenii puşi de ei în poziţiile -cheie nu au performat.
 
Deşi nimeni nu o recunoaşte, singura mea misiune reală este să îl ţin în funcţie şi să fac în aşa fel încât să fie reales în mod democratic. Iar asta nu este o lecţie a noastră. Toţi, absolut toţi de prin Europa sau mai de departe sunt la fel. Noi suntem puşi de politicieni să păzim politicienii. Restul vine după.
 
—    Am înţeles, şefu’... Spuneam şi eu aşa, de la mine.
 
—    De-aia sunt agitat, de-aia nu înghit momeala că acolo nu e nimic, de-aia nenorocitul ăsta mi se pare atât de periculos.
 
—    Suntem alături de dumneavoastră. Vă rog să fiţi fără grijă.
 
—    Dacă îi credeam pe toţi cei care mi-au spus să stau fără grijă, eram fie fugar ca omul nostru, fie în spatele gratiilor. Vrăjitorul... Aţi vorbit cu el?
 
—    Da. Exact cum vă raportam. Un tip relaxat. Ne spune ce vrem, despre orice şi despre oricine. Acum chiar e pe dinafară.
 
—    Atunci de ce se duce aşa pe nepusă masă?
 
—    Se plictiseşte. Are aproape şaptezeci de ani şi cineva i-a oferit o ieşire din Capitală. Şi mai ia şi nişte bani pentru asta.
 
—    Ne-a spus ceva despre relaţia mai veche cu omul nostru?
 
—    Nu mai ţinea minte mare lucru. Cică ăla l-ar fi întrebat şi în legătură cu politica, şi în legătură cu sănătatea, şi în legătură cu Amanta. Iar vrăjitorul susţine că i-a furnizat mereu previziuni corecte.
 
—    Acum ce să spună şi ăsta? Mi-a dat bani şi i-am livrat numai tâmpenii.
 
—    Corect... Oricum, mâine aflăm şi de la el tot ce se va întâmpla acolo...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.