Silueta de pe scară - Maureen Johnson

Silueta de pe scară - Maureen Johnson
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-932-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 368
Format: 13X20

DESCRIERE

Silueta de pe scară - Maureen Johnson

 
... a văzut-o cineva pe Dottie? a întrebat domnişoara Nelson.

Domnişoara Nelson, supraveghetoarea Casei Minerva, s-a uitat în jur, aşteptând un răspuns. Deşi era primăvară, sus, pe munte, era încă frig, iar locuitorii Casei Minerva erau strânşi în jurul şemineului din camera comună.

—    Poate e cu asistenta, a spus Gertie van Coevorden. Să sperăm că face ceva cu nasul ăla pe care şi-l trage întruna. O să ne îmbolnăvească pe toţi. E greţos. O să mă văd în curând cu familia Astor. Nu-mi permit să mă îmbolnăvesc.

Gertie van Coevorden era, probabil, cea mai bogată elevă de la Ellingham; arborele ei genealogic includea doi Astori şi un Roosevelt, fapt pe care reuşea să-l strecoare în conversaţie ori de câte ori avea ocazia.

—    Gertrude, a admonestat-o domnişoara Nelson.

—    Nu, dar serios, a zis Gertie. Acum, că nu e aici, putem s-o spunem. îşi trage nasul într-un fel oribil şi si-l şterge cu mâneca. Ştiu că nu trebuie să ne purtăm cu ei diferit...
 
Ei, adicâ elevii săraci, cei zece sau unsprezece oameni plini de ambiţie pe care Albert Ellingham îi adunase să facă parte din micul lui joc. Amesteca bogaţii cu săracii.

—    Atunci n-o face, i-a cerut domnişoara Nelson.

—    A, bine, ştiu că e briliantâ...

Era un eufemism. Dottie Epstein putea să dea clasă oricărui profesor universitar obişnuit.

—    ... dar e groaznic. Ce vreau să zic e că...

 — Gertrude, a oprit-o domnişoara Nelson pe ton exas perat. E suficient, gata!

Gertie a strâmbat ţâfnoasă din nas şi şi-a îndreptat atenţia către revista Photoplay pe care o citea. în cealaltă parte a focului, Francis Josephine Crane, a doua în topul celor mai bogate eleve de la Ellingham, a ridicat privirea. îşi făcuse un culcuş din pledul ei de blană de şinşilă şi citea când dintr-o carte de chimie, când din ultimul număr al revistei Detectivii. Şi urmărea totul.

Ca şi Gertie, Francis era din New York. Avea 16 ani şi era fiica lui Louis şi a Albertinei Crane, proprietarii fabricii de făină Crane. (Preferată de toată America! Să faci prăjituri nu-i o povară când ai făina Crane în cămară!) Părinţii ei erau prieteni la cataramă cu Albert Ellingham şi, când acesta deschisese şcoala şi avea nevoie de elevi, Francis fusese trimisă în Vermont într-o maşină cu şofer, urmată de o camionetă plină de cufere cu toate cele trebuincioase unui trai luxos...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.