Sistemul periodic - Primo Levi

Sistemul periodic - Primo Levi
Autor:
ISBN: 978-606-710-612-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 344
Format: 15x21
Preț: 38,80 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Sistemul periodic - Primo Levi

 

In Sistemul periodic, Primo Levi face din chimie o metafora a vietii sale. Dar va fi mai mult de-atat. Chimia i-a dat forma vietii sale, a definit-o, iar la Auschwitz chiar i-a salvat viata. Intr-un final, chimia va fi absolut tot: viata insasi. Sistemul periodic e o carte pe care lumea o va citi si in anul 2085...

...

... in celula mea era un singur bec chior, care rămânea aprins şi noaptea; abia dacă lumina atât cât să pot citi, dar eu citeam mult totuşi, fiindcă mă gândeam că mai aveam foarte puţin timp.

În a patra zi, în timpul orei de plimbare, am băgat pe ascuns în buzunar o piatră ceva mai mare, fiindcă voiam să încerc să comunic cu Guido şi Aldo, aflaţi în celulele alăturate.

Am reuşit, dar era istovitor, mi‑a trebuit o oră ca să transmit o frază prin bătăi codificate în peretele despărţitor, ca minerii din Germinal îngropaţi în mină.

Ascultând cu urechea lipită de perete ca să prind răspunsul, auzeam însă cântecele vesele şi bătăioase ale soldaţilor din miliţii aşezaţi la masă deasupra capetelor noastre: „Viziunea lui Alighieri“, „Eu mitraliera nu mi‑o las“, sau, cel mai sfâşietor dintre ele, „Vino, e o cărare în pădure“...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0773 sec