Solul lui Zamolxe

Solul lui Zamolxe
Preț: 28,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 227
Format: 13x20
Categoria: Romane istorice

DESCRIERE

Solul lui Zamolxe. Roman istoric - Simona Radu

 
... scriitoarea Simona Radu ne propune prin acest roman istoric o călătorie epică până în timpul marelui rege Burebista, cel ce avea să unească neamurile geto-dacice într-un stat de câteva ori mai mare decât România de astăzi.
 
Din carte:
 
La a prima geană de lumină, bastarnii care stăteau de strajă în partea dinspre răsărit sunară îndelung alarma. Cocoţaţi în paltinul lor Duras şi Odrisso văzură odată cu ei brâul negru de războinici care părea să coboare direct din soare şi înainta laolaltă cu el.
 
Cu eficienţa unui mare conducător, aruncând porunci repezi în limba lui străină, Brennus îşi organiză imediat războinicii. Când se dumiri despre numărul duşmanilor, hohoti sălbatic şi dispreţuitor.
 
— Aici le va fi mormântul!... răcni înspre cei aproape opt mii de luptători ai săi. Apoi, ţăranii lor vor trudi pentru noi, asigurându-ne trai îmbelşugat!
 
Deschiseră porţile solide şi ieşiră cu iureş mare. în Poetissum mai rămaseră vreo trei sute de războinici, care se căţărară pe palisade, privind curioşi, ca aheii în amfiteatre la un spectacol bun, glumind pe seama dacilor cărora, probabil, zeii bastami cei buni şi puternici le luaseră minţile.
 
 — E timpul să ne cam retragem... şopti Duras, văzând că nimeni nu se uită înspre partea lor.
 
— Hm... mormăi Odrisso cu un zâmbet şugubăţ. Tu nu te-ai plictisit să stai o noapţe întreagă degeaba?
 
 Privise o vreme foarte gânditor atât înspre iureşul din câmpie, cât şi înspre cetatea lăsată cu porţile larg deschise, cel mai sigur semn că bastanii credeau că o să facă doar o plimbare prin împrejurimi, în care se vor distra măcelărind câţiva daci cu minţile întunecate.
 
— Ce ai de gând?
 
—    Mărunţelul alunecă repede pe tulpina cea groasă. Deşi nu ştia ce vrea să facă, Duras îl urmă la fel de repede.
—    Vezi porţile alea mari, frumoase, care parcă ne cheamă? zâmbi odrisul.
 
Până acolo mergem prin şanţ, unde încă bate umbra şi oricum n-au ochi pentru noi. Apoi ne lipim de ele, să nu ne ajungă săgeţile şi ţac-pac!... intrăm în cetate şi îl lăsăm pe Brennus fără adăpost! Noi îi prindem pe ăştia aici, ai noştri îi căsăpesc pe ceilalţi, în câmpie!
 
—    Noi???... Duras îl privi ca pe unul cu minţile duse. Noi doi???...
 
Mărunţelului îi sticleau ochii, bucuros de pe acum de şotia pe care o punea la cale.
 
—    Păi care alţii?... râse. Colo, în câmpie, e luptă mare. Deocamdată, bastamii sunt încrezători nevoie mare. Dar când regele nostru va ieşi din ascunzătoare cu grosul armiei, ce crezi că va face Brennus?...
 
—    Păi... ce a gândit Burebista aseară. O să se predea frumuşel, pricepând şi el că nu-i de glumă.
 
Odrisul îl privi doar cu un ochi, strâmbându-se neîncrezător...
 
...............
 


 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Romane istorice

Created in 0.0531 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.