Soluţia mindfulness. Practici zilnice pentru probleme zilnice - Ronald D. Siegel

Soluţia mindfulness. Practici zilnice pentru probleme zilnice - Ronald D. Siegel
-7%
Preț: 74,31 RON
79,90 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0975-0
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 376
Format: 16x23

DESCRIERE

Soluţia mindfulness. Practici zilnice pentru probleme zilnice - Ronald D. Siegel

 
Inconştienţa de zi cu zi

Ai vrea să ghiceşti care este cea mai frecventă cauză a vizitelor de duminică dimineața la camera de urgență din spitalele din Manhattan? Acorda-ți un moment pentru a-ți închipui ce-ar putea fi. (Nu trage cu ochiul). liste vorba despre acciden tele ce au loc în timpul tälerii covrigilor.
 
În timp ce sporoväte cu membrii familiei duminică dimineața, o mulțime de persoane sunt atât de absorbite de cei dragi încât mâinile lor taie covrigii în mod automat iar mâinile nu se pricep foarte bine la acest lucru fără îndrumare din partea minţii conștiente.

Frecvența accidentelor ce au loc în timpul tăierii covrigilor n-ar trebui să ne surprindă. Chiar și o uşoară introspecție dezvăluie faptul că starea noastră mentală tipică mai ales dacă ducem o viață agitată într-o societate modernă - este destul de lipsită de conştienţă.
 
Ne petrecem majoritatea timpului pierduți printre amintirile din trecut şi fanteziile despre viitor. Cel mai adesea, funcționăm pe pilot automat", caz în care mintea noastră ocupă un anumit spațiu, iar corpul un alt spațiu. Ca și când mintea ar avea o minte proprie.

Permite-mi să-ți ofer un exemplu stânjenitor. Acest lucru mi s-a întâmplat re- cent, in timp ce mergeam cu maşina să prezint un atelier despre ironia sorții mindfulness şi psihoterapie:

Ma grăbeam și eram în întârziere. Deodată, în timp ce conduccam de câteva minute, mi-am dat seama că o luasem pe Massachusetts Turnpike în direcția greşită. Ei bine, Mass Pike" este un drum cu poartă de taxare pe care ieşirile, când ai ratat una, par să fie plasate la 100 km una de alta.
 
Îndreptându-mă în direcţia greşită şi fiind în întârziere, aveam destul timp să reflectez la Cine conducea maşina?", dar nu-mi aminteam sub nicio formă să fi decis s-o iau înspre vest in loc de est.
 
Imi puteam aminti ce privelisti väzusem în timp ce maşina mea se incadra pe banda spre dreapta în loc de cea spre stânga, dar nu-mi aminteam deloc să fi luat hotărârea de a merge către vest. Mintea mea pregătise prezentarea, în timp ce corpul meu condusese maşina cu totul pe pilot automat.

Există o sumedenie de exemple de inconștiență cotidiana. Ai observat vreodată cât de des, atunci când ești la restaurant, conversaţia divaghează câtre locuri în care ai mâncat în trecut sau in care ai putea mânca in viitor!
 
Stăm împreună cu prietenii sau familia, adânciți în amintiri despre mese trecute sau în fantezii despre mese viitoare, gustând doar ocazional mâncarea care se află în prezent pe farfurie.
 
Sau ţi s-a întâmplat vreodată să visezi cu ochii deschişi la vacanţă în timp ce erai la muncă, doar ca să te gândeşti la dosarele care ți se adună pe birou in timp ce erai în vacanţă?...
 
CUPRINS:
 
PREFATA

PARTEA I-Importanța mindfulnessului.
CAPITOLUL 1
Viața este grea, pentru toată lumea
CAPITOLUL 2
Mindfulness: Osoluție
CAPITOLUL 3
Cum să înveți să practici mindfulness
CAPITOLUL 4
Clădirea unei vieti constiente

PARTEA A II-A-Practici zilnice pentru minţi, corpuri şi relaţii greu de stăpânit.
CAPITOLUL 5
Imprietenirea cu frica Lucrul cu grijile și anxietatea.
CAPITOLUL 6
Explorarea locurilor întunecate: Tristetea și depresia văzute într-o altă lumină.
CAPITOLUL 7
Dincolo de controlarea simptomelon Transformarea durerii şi a problemelor medicale asociate cu stresul.
CAPITOLUL 8
Ocatastrofa dusă până la capăt Mindfulness pentru relații amoroase, parenting si alte tipuri de relații personale..
CAPITOLUL 9
Cum să renunţi la obiceiurile proaste: Cum să înveți să lei decizii bune
CAPITOLUL 10
Nu este uşor să creşti Schimbarea relației tale cu înaintarea în vârstă, boala şi moartea.
CAPITOLUL 11
Ce urmeaza?: Promisiunea mindfulness.

Atunci când ai nevoie de ajutor suplimentar: Cum să găseşti un terapeut.
Note
Despre autor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0639 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.