Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Solutiile instantei de recurs in materie civila

Solutiile instantei de recurs in materie civila
ISBN: 978-606-522-531-2
Editura:
Anul publicării: 2011
Ediția: 1
Pagini: 952
Categoria: Drept civil
75,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

''Solutiile instantei de recurs in materie civila''...

...lucrarea de fata este destinata unei cercetari aprofundate a solutiilor pronuntate de instantele de recurs in materie civila, subiect deseori abordat, dar care continua sa suscite interesul atat al teoreticienilor, cat si al practicienilor dreptului.

Autorul abordeaza nu numai dispozitiile Codului de procedura civila in vigoare, ci si alte acte normative – foarte numeroase, de altfel – care cuprind dispozitii speciale referitoare la recurs, precum si prevederile noului Cod de procedura civila, adoptat prin Legea nr.134/2010.

Sunt analizate amanuntit solutiile care pot fi dispuse atat in cazul in care nu se examineaza fondul recursului, cat si atunci cand sunt analizate motivele de recurs, de asemenea, motivele de casare, respectiv de modificare a hotararii atacate si dispozitiile procedurale referitoare la desfasurarea judecatii in recurs si la hotararea care se pronunta.

Comentariile sunt insotite de trimiteri la o ampla jurisprudenta a instantelor nationale, de opinii preluate din literatura de specialitate, la care autorul adera sau pe care le combate argumentat, precum si de solutii date in interesul legii, decizii ale Curtii Constitutionale si hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului in materie.


Fragment din carte:

''Potrivit dispoziţiilor art. 21 din Constituţia României, republicată (urmare a revizuirii din anul 2003), „Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. Nicio lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept. Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil. Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite”.

De asemenea, conform prevederilor art. 6 parag. 1 fraza 1 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, ratificată de România prin Legea nr. 30/1994, „Orice persoană are dreptul la judecarea în mod echitabil, în mod public şi într-un termen rezonabil a cauzei sale, de către o instanţă independentă[1] şi imparţială, instituită de lege, care va hotărî fie asupra încălcării drepturilor şi obligaţiilor sale cu caracter civil, fie asupra oricărei acuzaţii în materie penală îndreptate împotriva sa”.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Drept civil - Cele mai vândute cărți

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018
Created in 0.1289 sec
loader
Caut in catalog...
loader