Sora mea, Summer - Monica Sabolo

Sora mea, Summer - Monica Sabolo
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-3825-0
Anul publicării: 2019
Pagini: 320
Format: 13x20

DESCRIERE

Sora mea, Summer - Monica Sabolo

 
... totul a început cu patru luni în urmă. în primele zile ale lui aprilie, aerul era atât de transparent, încât, de la ferestrele biroului meu situat la etajul opt al turnului UBS din cartierul Eaux-Vives din Geneva, aveam senzaţia că aş putea să-l ating cu degetul.
 
Mi se părea că fântâna Jet d’Eau era la numai un braţ distantă, vedeam detaliile fremătărilor sale, apa căzând într-o spumă mătăsoasă, ca o cremă fină, ca şampania sau ca un enorm jet de spermă. Zugrăviseră în weekend, iar mocheta bej, groasă, degaja aroma delicată a produselor de întreţinere al căror albastru translucid evocă un cer de primăvară sau o moarte igienică.
 
Ferestrele erau atât de curate, că păreau să nu existe - într-o zi, va trebui să mi se explice motivaţia nevrotică a maniei de a eradica orice urmă de murdărie, motivaţie ce însufleţeşte în asemenea măsură această ţară, încât ai zice că până şi ideea de degradare, de putreziciune, chiar dacă-i vorba doar de amprenta unui deget, este de nesuportat, o ameninţare, o pădure întunecată la porţile cetăţii, prin care mişună fiare sălbatice, creaturi ale tenebrelor.

In cameră plutea un iz chimic, mirosul acela nesănătos şi pătrunzător al vopselei. Priveam cerul, translucid ca inima unui zeu, pereţii despărţitori ai biroului meu, care păreau făcuţi dintr-o materie friabilă, dezgustătoare - papier mâche? o magmă de firimituri, de oase de pasăre? - şi apoi podeaua a început să se mişte, încăperea se rotea pe oglinda strălucitoare a lacului, iar, pentru o clipă, am văzut reflectân-du-se în ea lumea întreagă.

Mama se plimbă de colo colo prin faţa scării principale a casei din Bellevue, pe malul apei. Mirosul de vopsea proaspătă îmi pătrunde în plămâni. Mirosul acesta. E pretutindeni, în toate încăperile; în cele şase camere, în cele două saloane care comunică, în bucătărie, pe scara dublă, monumentală. „Totul va fi bine“, îmi spun, şi privesc surâsul mamei.
 
Tata zâmbeşte şi el, are mânecile suflecate, face semne ample cu mâna către prietenii care sosesc în barca cu motor — tinere superbe, în costum de baie, bărbaţi care seamănă cu tata,...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0492 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.