Sotia imperiala - Irina Reyn

Sotia imperiala - Irina Reyn
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-43-0612-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

Sotia imperiala - Irina Reyn

 

... seamănă cu Ecaterina cea Mare. Ecaterina Velikaia.


In timp ce ni se toarnă apa minerală, mă întreb dacă nu cumva am făcut aranjamente pripite pentru noi patru, într-un acces spontan de mândrie. Ai mei nu sunt clienţi obişnuiţi ai restaurantelor, nu s-au simţii niciodată in largul lor folosind tacâmuri de lux, savurând mâncare fină, pe un fundal plin de muzică şi zgomot.

 

Mama şterge cu şervetul un cuţit perfect curat, în timp ce tata împinge deoparte coşul cu pâine şi cere legume crude pentru a le inmuia in ulei de măsline.


Lumina e obscură, aşa că ei işi mijesc ochii privind fotografia Ordinului Sfintei Kcaterina, trecând-o de la unul la altul. Ca de obicei, sunt obsedată să le obţin aprobarea, entuziasmul.

 

N-am înţeles niciodată de ce încă mai am nevoie să îi impresionez, ca şi cum pentru a le răsplăti teama imigrării, ar trebui să le demonstrez faptul că succesul meu le justifică decizia de a ne fi crescut in America. De când mă ştiu, din şcoala generală şi până m-am măritat, am repetat versiuni amplificate de tipul: „Mami, tati, uite ce am făcut!''


-    Şi ce-i ăsta la care mă uit acum? mă întreabă mama.


-    Un Ordin. Ştii, ca un fel de medalie pe care o purta.


-    Ecaterina cea Mare a purtat asta?


Petru cel Mare a stabilit această distincţie pentru femeile care se măritau cu fii din familiile regale sau ca recunoştinţă pentru merite deosebite. Cred că soţia lui a fost prima care a primit medalia. Kcaterina a obţinut-o după ce s-a măritat cu nepotul lui Petru...

 

...

 

... mama ta glumeşte. Suntem foarte fericiţi pentru tine. Asta înseamnă că licitaţia ta va fi bună, nu-i aşa? îţi făceai griji.
Tata întinde untul pe o chiflă şi i-o dă mamei. El se mulţumeşte să ronţăie o bucată mare de morcov înmuiată in ulei.

Uleiul de măsline, proteinele şi regimul alimentar stria sunt secretul tinereţii lui veşnice, îmi place să-mi văd părinţii împreună, felul in care tata are grijă de mama, gesturile mici prin care se asigură că ea are tot oe-i trebuie.


-    Sigur că ne bucurăm pentru tine, îmi spune mama în timp ce ia chifla ca şi cum ar refuza ideea tinereţii veşnice, dar dacă asta înseamnă să renunţi la chifle şi prăjituri, atunci nu meriţi


Mama are degete lungi, de pianişti


-    Dar tot nu înţeleg de ce cineva în toate minţile ar cheltui milioane pentru aşa ceva. Eşti sigură că nu e vreun fals? Au spus că i-a aparţinut cu certitudine Ecaterinei sau doar au presupus?...

 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.