Soția paznicului de far - Karen Viggers

Soția paznicului de far - Karen Viggers
-10%
Preț: 37,80 RON
42,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-504-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 392
Format: 13x20

DESCRIERE

Soția paznicului de far - Karen Viggers

 
... scrisoarea rămase trei zile pe masă, acolo unde o lăsase el. De câte ori o vedea, inima lui mary se zbătea nebuneşte, ca o pasăre sălbatică închisă în colivie.
 
Işi schimbă obiceiurile, aşa încât să nu mai dea cu ochii de ea: evita să intre în bucătărie, lua masa în camera de zi, ţinând farfuria pe genunchi într-un echilibru precar, îşi bea ceaiul pe fugă, stând în picioare lângă chiuvetă, şi ieşea cu telefonul din cameră când suna cineva. era ridicol, îşi dădea seama, dar vederea scrisului de pe plic o tulbura.
 
Dumnezeu ştie de ce nu se putea descotorosi de el; ar fi trebuit să-l arunce la gunoi sau în focul din cămin, dar nu se putea hotărî. era din ce în ce mai panicată, dormea pe apucate. Ce se făcea dacă bătrânul avea să se întoarcă? Trebuia să ia măsuri. Dar în ce fel? scrisoarea era o povară – închidea în ea atât trecutul, cât şi viitorul.
 
Deveni morocănoasă şi iritabilă. Firesc ar fi fost să aibă o viață liniştită, acum că jack nu mai era şi nici ea n-o ducea prea bine cu sănătatea. numai că scrisoarea o arunca iar în vârtejul vieţii. o obliga să preia controlul.
 
În a treia noapte de zbucium, după ce cântărise tot felul de idei, găsi una care i se păru acceptabilă; a doua zi dimineaţa se duse fără prea mare tragere de inimă în camera de lucru şi răscoli teancul de hârtii de pe birou, căutând broşura pe care o primise cu nişte luni în urmă. o păstrase şi aşteptase. scrisoarea pusese lucrurile în mişcare.
 
Venise vremea să se întoarcă. i se forţase mâna şi, înainte să hotărască ce va face mai departe, trebuia să se ocupe de trecut. Găsi broşura sub o factură veche de electricitate şi sună la numărul de pe copertă, apoi deschise cartea de telefon de pe măsuţa...
 
.........
 
... in tăcerea camerei, se uită la umbrele întunecate care cădeau de-a curmezişul patului şi stăruiau prin colţuri. Locuia de douăzeci şi cinci de ani în această casă din Hobart, părtaşă la viaţa de pensionar şi decăderea fizică a soţului ei, martoră la teribilul proces prin care cineva drag se retrage din viaţă.
 
Douăzeci şi cinci de ani, o mare parte a vieţii lor petrecute împreună. se întâmplaseră multe în aceşti ani: îmbătrâniseră, avuseseră o nepoată. Chiar şi aşa, n-ar fi considerat niciodată că Hobart e căminul ei.
 
Pentru ea, căminul însemna insula Bruny. Lumina răsfrântă în valurile mereu mişcătoare. Vuietul surd al vântului. Farul. Golful Cloudy întinzându-se vast înspre sud… aşa se cuvenea, să meargă acolo, în locul unde îl întâlnise pe jack, unde se trezise întâia oară la viaţă.
 
Ba chiar mai mult decât atât, îi era datoare lui jack. Pe insula Bruny şi-ar aduce aminte mai clar de el. L-ar regăsi într-un anume fel, ar retrăi vremurile bune petrecute alături de el, zilele de început, când clădeau temelia iubirii lor şi îşi pecetluiau angajamentul unuia faţă de celălalt...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0456 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.