Specia rebelă. Despre creativitatea oamenilor și despre modul în care ea schimbă lumea - Anthony Brandt

Specia rebelă. Despre creativitatea oamenilor și despre modul în care ea schimbă lumea - Anthony Brandt
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6932-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320
Format: 13X20

DESCRIERE

Specia rebelă. Despre creativitatea oamenilor și despre modul în care ea schimbă lumea - Anthony Brandt

 
... dacă dorim un viitor luminos pentru copiii noștri trebuie să ne recalibrăm prioritățile. La viteza cu care se schimbă lumea, vechile manuale despre modul de a trăi și a munci vor fi inevitabil înlocuite – și e nevoie să ne pregătim copiii să le asimileze pe cele noi.
 
Același software cognitiv care funcționa în mintea inginerilor NASA și a lui Picasso rulează și în mintea tineretului nostru, dar el trebuie cultivat. O educație echilibrată cultivă abilitățile și imaginația.
 
Acest tip de educație se va amortiza la câteva decenii după ce elevii își vor arunca în aer tocile, pășind într‑o lume pe care noi, părinții lor, cu greu ne‑o putem imagina. Unul din noi (Anthony) este compozitor, celălalt (David) este neurolog.
 
Suntem prieteni de multă vreme. Cu câțiva ani în urmă, Anthony a compus oratoriul Maternity, bazat pe povestirea lui David The Founding Mothers, care urmărește ascendenţa maternă în istorie. Lucrând împreună am ajuns la un dialog viu despre creativitate. Fiecare din noi a studiat subiectul din propria perspectivă.
 
Mii de ani, arta ne‑a dat acces direct la viața noastră interioară, oferindu‑ne o privire fugară nu numai asupra a ceea ce gândim, ci și asupra feluluicum gândim. Nu a existat, în istoria omenirii, vreo cultură fără muzică, artă vizuală și povestiri.
 
Între timp, în ultimele decenii, neuroștiințele au făcut pași înainte în înțelegerea forțelor, adesea inconștiente, care stau la baza comportamentului uman. Am început să înțelegem că vederile noastre conduc către o viziune sinergică a inovației – și acesta este subiectul cărţii de față...
 
CUPRINS:
 
Introducere: Ce au în comun NASA și Picasso?
 
PARTEA I: NOU SUB SOARE
1. Să inovezi este uman
2. Creierul modifică ceea ce cunoaște deja
3. Deformarea
4. Fragmentarea
5. Mixarea
6. Toţi suntem interconectaţi
 
PARTEA A II‑A: MENTALITATEA CREATIVĂ
7. Nu lipi pur şi simplu piesele
8. Proliferarea opțiunilor
9. Mergi în recunoaștere la distanțe diferite
10. Tolerează riscul
 
PARTEA A III‑A: CULTIVAREA CREATIVITĂȚII
11. Compania creativă
12. Școala creativă
13. În viitor
 
Mulțumiri
Note
Bibliografie
Credite fotografice
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0531 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.