Spitalul in miscare. Schimbari organizationale si conditii de munca

Spitalul in miscare. Schimbari organizationale si conditii de munca
-6%
Preț: 28,20 RON
30,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 288
Format: 16x23

DESCRIERE

Spitalul in miscare. Schimbari organizationale si conditii de munca - Mihai Dinu Gheorghiu, Frederic Moatty

 
... volumul prezintă controversele legate de gestionarea spitalului în condiţiile actuale şi ridică problema costului reformelor asupra personalului în lipsa căruia sistemul de sănătate nu ar putea funcţiona.
 
Bazîndu-se pe studii statistice şi pe propriile anchete în care au intervievat o mare diversitate de membri ai personalului spitalicesc, autorii oferă propria viziune asupra acestor reforme şi a viitorului spitalului.
 
Din carte:
 
... este făcută posibilă de elaborarea unui acord sectorial fragil, care reuneşte actorii publici şi privaţi în jurul unor noi reguli de finanţare, cu implementarea unei misiuni de experimentare a tarifării per patologie (METAP) în anul 2000 (Gay, 2011).
 
Această misiune vizează dezvoltarea unui nou sistem de finanţare bazat pe activitatea unităţilor publice şi private şi reglementat de o concurenţă prin comparaţie graţie stabilirii unui tarif comun pentru GHM-uri identice (Marrot şi Gilardi, 2002).
 
Pe de altă parte, în 2002 este creată o misiune operaţională pentru experimentarea şi implementarea T2A. Planul Spital 2007, lansat în 2003 de Jean-Franşois Mattei, care introduce T2A în sectoarele public şi privat, se bazează pe recomandările acestor misiuni şi pe expertiza tehnică elaborată pe baza lor.
 
Introducerea T2A în Franţa a avut loc târziu în comparaţie cu alte ţări: „Cred că eram aproape ultima ţară din Europa care nu adoptase T2A” (director general, CHU-A). Acest transfer de la un context naţional la altul nu se reduce la simpla adoptare a unei inovaţii, deoarece se corelează cu adaptarea, la un context diferit, ceea ce presupune traducerea sa.
 
Mai mulţi autori au reconstituit condiţiile de introducere a acestei inovaţii manageriale (Kimberly şi de Pouvourville, 1993). In acest cadru de analiză, se pune adesea problema diferenţelor între modelul iniţial (DRG) şi aplicarea acestuia în Franţa, unde constrângerea bugetară globală şi planificarea ofertei limitează autonomia unităţilor spitaliceşti (de Pouvourville, 2009), dar şi problema condiţiilor şi limitelor în modul de funcţionare în funcţie de ţări (Or şi Renaud, 2009; Pierru, 2009).
 
Cazul francez se distinge prin existenţa unui plătitor unic (stat/asigurare medicală) şi implementarea unui tarif unic în teritoriu, cu o reglementare macroeconomică a cheltuielilor spitaliceşti, care ţine cont de diferenţele dintre sectorul public şi sectorul privat.
 
Introducerea recentă a unor reglementări economice precum T2A, care s-au adăugat controlului contabil al cheltuielilor, a condus la o perspectivă dublă.
 
Prima vizează regăsirea forţei istorice a unui instrument de gestiune inovator (Gay, 2011), care modifică progresiv un model francez tradiţional de reglementare a sistemului de îngrijiri marcat de instabilitatea regulilor de finanţare a unităţilor de sănătate, corelat cu o stabilitate a sistemului de preţuri, tarife şi rambursări (Elbaum, 2010).
 
A doua se referă la condiţiile de difuzare şi de aplicare a modelului întreprinderii şi a guvernanţei sale (corporatization) în spitalele din Franţa sau din alte ţări din OCDE în cadrul unei etatizări liberale (Bărbier şi Theret, 2009).
 
Traducerea franceză a instrumentului american a cunoscut o dezvoltare extrem de sinuoasă, cu finalităţi redefinite de mai multe ori de-a lungul timpului, şi s-a stabilizat în...
 

DIN CUPRINS:
 
Prefaţă (Vasile Cepoi) 
Mulţumiri 
 
Abrevieri
Introducere
 
Sănătatea în conflict cu economia 
Viitorul spitalului public sub semnul întrebării 
O reformă şi implementarea acesteia 
Planul lucrării 
 
Partea întâi
SPITALUL, O INSTITUŢIE ÎN MIŞCARE
 
Capitolul 1
Puterea simbolică a instituţiei spitaliceşti 
 
1. Un patrimoniu istoric convertibil 
2. Legături în teritoriu 
3. Medicalizarea societăţii şi criza instituţiei spitaliceşti 
4. Spitalul, organizaţie experimentală? 
5. Mizele politice ale reformelor 
 
Capitolul 2
Problematică, metode şi terenuri de cercetare
 
1. Munca colectivă în spital 
2. Condiţiile de muncă - obiect de anchetă 
3. Studiul colectivelor profesionale
4. Spaţiul social al instituţiilor de sănătate anchetate 
 
Partea a doua
ŞANTIERELE SPITALULUI
 
Capitolul 1
Viziuni contrastante ale directorilor de spitale asupra schimbărilor 
 
1. Poziţii şi cariere
2. Puncte de vedere asupra schimbărilor
 
...............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Asistenta sociala, sociologie

Created in 0.0546 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.