Spre taramul ocrotit - Wallace Stegner

Spre taramul ocrotit - Wallace Stegner
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-3489-4
Anul publicării: 2019
Pagini: 496
Format: 13x20

DESCRIERE

Spre taramul ocrotit - Wallace Stegner

 
... plutind în sus printr-o învălmăşeală de vise şi amintiri, unduindu-mă ca un păstrăv prin cercurile ridicărilor precedente, ies la suprafaţă. Deschid ochii. Sunt treaz.

Bolnavii de cataractă văd pesemne aşa când li se scot bandajele după operaţie: fiecare detaliu apare pregnant, de parcă l-ar vedea pentru prima oară, deşi e familiar totodată, cunoscut dinaintea perioadei de orbire, lucrul amintit şi lucrul văzut contopindu-se ca într-un stereoscop.

Este categoric foarte devreme. Lumina nu e decât un crespuscul ce se prefiră pe la marginile storurilor. Dar văd, ori îmi amintesc, ori ambele, ferestrele fără perdele, căpriorii goi, pereţii de scândură cu nimic pe ei în afară de un calendar, care cred că era aici şi ultima oară când am fost noi, acum opt ani.

Ceea ce vădea cândva o austeritate spartană arată ponosit acum. Nimic n-a mai fost reîmprospătat sau adăugat de când Charity şi Sid au lăsat casele de vacanţă în grija copiilor. Ar trebui să am senzaţia că m-am trezit din somn într-un motel sordid din vremurile grele de odinioară, dar nu simt aşa. Mi-am petrecut prea multe zile şi nopţi frumoase în această cabană ca să mă las deprimat de ea acum.

Descopăr chiar, când ochii mei desluşesc mai bine prin lumina difuză şi ridic capul de pe pernă ca să privesc în jur, ceva extraordinar de liniştitor la această cameră, o căldură chiar şi în întunecime. Asocieri, probabil, dar şi culoare.
 
Nuanţa pereţilor şi a tavanului din lemn de brad s-a îndulcit de-a lungul anilor, amintind de aceea a mierii, de parcă întreaga cabană ar fi fost impregnată cu ardoarea oamenilor care au construit-o spre a le fi adăpost prietenilor lor. Iau asta ca pe un semn; şi, fără să uit de ce suntem aici, nu pot alunga senzaţia de duioasă familiaritate în care tocmai m-am trezit...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0508 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.