Stapanul otravurilor. Sidney Goottlieb si proiectele CIA pentru controlul mintii - Stephen Kinzer

Stapanul otravurilor. Sidney Goottlieb si proiectele CIA pentru controlul mintii - Stephen Kinzer
-10%
Preț: 41,40 RON
46,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-697-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 424
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Stapanul otravurilor. Sidney Gootlieb si proiectele CIA pentru controlul mintii - Stephen Kinzer

 
... Australia a fost prima oprire. După o vreme, au plecat mai departe. Un an de hoinăreli i-a dus în India. Au aflat despre un spital care se ocupa de victimele leprei şi s-au îndreptat într-acolo pentru a face voluntariat. Trăind în mijlocul pacienţilor, ei au acceptat cu entuziasm efortul de a-i îngriji pe acei „paria“ ai societăţii. Apoi, într-o zi de vară din 1975, o telegramă de la Washington i-a năruit lumea lui Gottlieb. Cineva descoperise cine era cu adevărat. Senatul Statelor Unite dorea să îl audieze.

Timp de două decenii, Gottlieb coordonase la Agenţia Centrală de Informaţii* o cercetare sistematică, fără precedent, a tehnicilor pentru controlul minţii. Fusese şi principalul creator de otrăvuri al CIA. Munca sa fusese învăluită într-un asemenea mister, încât îl făcuse invizibil. Acum era chemat acasă. I se cerea să dea socoteală pentru faptele sale, poate chiar să şi apară în public.
 
Niciodată nu şi-ar fi putut imagina o asemenea întorsătură a sorţii.
La puţin timp după ce Gottlieb s-a întors la Washington, prietenii i-au spus că are nevoie de un avocat. Unul dintre ei i l-a sugerat pe Terry Lenzner, care lucrase pentru Comisia Senatului privind afacerea Watergate. Gottlieb Ta sunat. După ce s-au întâlnit, Lenzner a scris: „M-am văzut cu însuşi Doctorul Moarte.'’

Timp de ani de zile, Gottlieb supraveghease experimente medicale şi proiecte pentru „interogatorii speciale11, în care au fost chinuiţi sute de oameni şi multe minţi au fost distruse pentru totdeauna. Nimeni nu se implicase în acest gen de activitate cu mai multă ambiţie sau entuziasm. Gottlieb a justificat toate acestea susţinând că activitatea sa s-a desfăşurat în numele ştiinţei şi al patriotismului - până aproape de finalul anchetei, când conştiinţa sa a triumfat.
 
CUPRINS:
 
1. Aveam nevoie de o provocare
2. Afaceri murdare
3. Subiecţi cu voie și fără voie
4. Secretul care urma să dezvăluie tainele Universului

5. Anihilarea constiintei
6. Orice încercare de a modifica acest proiect este interzisă
7. A căzut sau a sărit
8. Operațiunea Midnight Climax

9. Ciuperca divină
10. Comitetul pentru alterarea stării de sănătate
11. Să nu uităm să le mulţumim, întotdeauna, celor de la CIA
12. Trebuie să piară odată cu noi

13. Unii dintre ai noştri au scăpat de sub control în acele zile
14. Mă simt victimizat
15. Dacă Gottlieb e declarat vinovat, va fi o premieră
16. Nu vei şti niciodată ce a fost

Mulţumiri
Note

Bibliografie
Index

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0410 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.