Stela Popescu, o artista neconventionala - Dan-Silviu Boerescu

DESCRIERE
Stela Popescu, o artista neconventionala - Dan-Silviu Boerescu
... incepând cu jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV. Apoi, joacă în serialul TV Cuscrele (2005–2006), precum și în telenovelele Războiul sexelor (2007–2008), Regina (2008–2009) și Aniela (2009–2010), în rolul faimos al Coanei Chiva.
În 2011, revine cu o participare specială în telenovela Iubire și Onoare. Pe 23 noiembrie 2017, în jurul orei 15. 40, Stela Popescu a fost găsită fără semne vitale, cu rană la cap, de către cea mai apropiată rudă a sa, Doina Maximilian, căzută în interiorul casei unde locuia, pe strada Alexandru Donici nr. 29 din București.
După efectuarea autopsiei de către medicii legiști s‑a stabilit faptul că moartea actriței s‑a produs în urma unui accident vascular cerebral masiv suferit cu mult timp înainte de a fi găsită de fiica adoptivă a acesteia. Se crede că decesul a avut loc cu cel puțin 12 ore înainte…
Povestea sfârșită atât de abrupt în București începuse tulburător în cu totul altă parte. „M‑am născut în 1935, într‑un târgușor basarabean cu foarte mulți evrei, datorită cărora era o viață comercială foarte bogată.
Mama purta pe vremea aceea sandale nemțești, se îmbrăca în mătase naturală. Amintirile mele din copilărie sunt romantice, chiar dacă lucru‑ rile acolo s‑au petrecut dramatic.
În memoria mea, Orheiul a rămas un colț de rai, o frumusețe plină de flori, mi‑amintesc o curte minunată cu un păr care făcea pere cât un cap de copil… Aveam cinci ani. Tata a fost deportat în Siberia în 1940. Rușii au avut un sistem foarte inteligent de a ocupa Basarabia.
Au luat într‑o noapte tot ce era intelectuali, bărbați în special, și i‑au dus direct, în vagoane, la Vladivostok. Și au adus în loc tot ce se chema funcționar rus.
Și din clipa aceea, în Basarabia erai obligat să vorbești rusește. Dar basarabenii nu vorbeau rusește, dragii mei. Poate undeva jos, la Balta Albă, unde erau lipoveni, poate undeva spre Cernăuți, unde erau influențați de ucraineni.
Dar la noi, în regiunea Chișinău, Orhei, nu știam rusește o vorbă. Într‑o noapte, dacă aveai treabă undeva, poliție, primărie, trebuia să înveți rusește...
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 45,57 RONPRP: 49,00 RON
- 84,06 RONPRP: 98,90 RON
- 52,20 RONPRP: 58,00 RON
Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 45,57 RONPRP: 49,00 RON
- 79,00 RON
- 33,00 RON
REVIEW-URI