Stele pe trotuar - S. E. Costaki

Stele pe trotuar - S. E. Costaki
Preț: 34,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2022
Pagini: 194
Format: 13X20

DESCRIERE

Stele pe trotuar - S. E. Costaki 

 
... era mult după miezul nopţii. Nici nu mai ţin minte. Tot ce mai ştiu e că trecuseră câteva ceasuri bune de când nu ne-au mai tulburat clinchetele metalice ale ornicului cătrănit din podul primăriei, adăpostul de noapte al porumbeilor sălbăticiţi de Dâmboviţă. După obicei, nici de data asta nu ne-am lăsat duşi aşa, cu una, cu două, din crâşma cochetă a lui Gimi Coadă-lată din balta Cişmigiului, pe unde de ani buni ne duceam veacul.
Că ne-a cucerit peisajul ori că ne-a copleşit istoria locului e cam totuna. La cât eram, după firescul vârstei, de neastâmpăraţi şi de entuziaşti, înamoraţi de aventură şi dornici de animaţie, nu e de mirare că în fiecare vară, chiar şi în orele călduroase ale amiezii veneam aici să ne scăldăm în băile spumoase de mulţime, visând cu ochii deschişi la damele cu umbreluţe roz stropite cu picăţele şi la domnii eleganţi cu pălării uşoare, de paie, de altădată. Străbăteam în pas zorit faleza îngustă până pe mal unde ne aşezam fiecare pe câte o buturugă scorojită, îmbătrânită de vremi şi priveam aşa, până seara târziu, cum se perindau printre crengi umbrele apei purpurii. Ne alegeam fiecare câte o dilemă şi cât adăstam sub acoperişul nopţilor îngăduitoare ne învârteam cu ea în minte în jurul turnului aceluia semeţ proptit în buza lacului, în cercuri concentrice, aşteptând o salutară iluminare, sperând la un dar providenţial. Cu toate că, şi de ni s-ar fi oferit gratis pontul, noi tot nu am fi ajuns la vreo concluzie convenabilă. întrucât, ce să vezi, urmăream un cu totul alt scop. Ne plăcea atât de mult viaţa, o, cât de mult ne plăcea, că am fi dat oricât să rămânem aşa ca atunci, visători şi zburdalnici, nestatornici şi aprigi ca apa izvorâtă din stâncă, cu mintea deschisă şi ochii pătrunzători ca focul nestăpânit, implicaţi pentru totdeauna în căutarea daimonului...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte   

Capitolul I - Cine eram  
Capitolul II-Lumina de deasupra oraşului   
Capitolul III - Zâne    
Capitolul IV - Prinţul     
Capitolul V - Dora    
Capitolul VI - Aur alb şi perle negre de Tahiti   
Capitolul VII - Şaim    
Capitolul VIII-Relu M    
Capitolul XIII - Refugiul    
Capitolul XIV - Răzbunarea    
Capitolul XV - Fuga     
Capitolul XVI - Ultimul survol

REVIEW-URI

Rating general
5 (3 review-uri)
5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5

Fascinant...

Original. Rar. Fascinant...
5

Fascinant...

Existentialism.Original.Rar
5

Existentialism

Fabulos.....
Created in 0.0546 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.