Stii cine esti? 25 de teste de personalitate pentru a afla cine esti cu adevarat - Haulwen Nicholas

Stii cine esti? 25 de teste de personalitate pentru a afla cine esti cu adevarat - Haulwen Nicholas
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2022
Pagini: 144
Format: 19x21
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Stii cine esti? 25 de teste de personalitate pentru a afla cine esti cu adevarat - Haulwen Nicholas

 
Modelul „big five"
De atunci, mulţi psihologi importanţi au continuat să dezvolte aceste teorii, deşi rezultatele muncii lor sunt prea complexe pentru a fi descrise aici. Una dintre teoriile care au influenţat decisiv testele de personalitate moderne este Modelul Celor Cinci Factori ai Personalităţii, cunoscut şi ca trăsăturile de personalitate „big five".
Crearea acestui sistem a avut la bază cercetarea lui D. W, Fiske, din 1949, care a fost analizată şi dezvoltată de-a lungul mai multor ani de mulţi experţi, printre care Ernest Tupes şi Raymond Christal, în 1961,
J. M, Digman, în 1990, şi extinsă mai apoi de Lewis Goldberg, Paul Costa Jr. şi Robert R. McCrae, acestea fiind doar câteva nume.
„Big five" se referă la cinci mari categorii de trăsături de personalitate şi, cu toate că s-a scris foarte mult despre acest subiect, cercetătorii nu sunt mereu de acord asupra specificului fiecăreia dintre ele.
Fiecare dintre cei cinci factori ai personalităţii reprezintă limita dintre două extreme. De exemplu, extroversiunea reprezintă un continuum între extrema extroversiune şi extrema introversiune.în realitate însă, cei mai mulţi oameni se află undeva între cele două capete opuse ale fiecărei dimensiuni, Aceste cinci categorii sunt de obicei descrise după cum urmează1:
Deschidere - Imaginaţie şi înţelegere. Oamenii care au un nivel ridicat de deschidere tind să aibă o arie vastă de interese. Sunt curioşi în privinţa lumii în care trăim, adoră să înveţe lucruri noi şi să se bucure de experienţe diverse.
Conştiinciozitate - Gândire complexă, bun control al impulsurilor, comportament orientat spre atingerea scopurilor. Oamenii care au un nivel ridicat de conştiinciozitate tind să fie organizaţi şi atenţi la detalii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0715 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.