Stiinta Pierduta a lui Iisus Hristos - Olimpiu Magheran

Stiinta Pierduta a lui Iisus Hristos - Olimpiu Magheran
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-0-29416-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 190
Format: 13X20

DESCRIERE

Stiinta Pierduta a lui Iisus Hristos - Olimpiu Magheran

 
... din Filocalie aflăm că Sfinţii Părinţi păstrează o linie străveche a unei Ştiinţe, pe care o păzesc cu sfinţenie şi pe care au transmis-o, cu mare grijă de la unul la altul timp de secole. Unii dintre ei spun că linia acestei ştiinţe a fost revelată chiar de către lisus, care a lăsat-o Apostolilor iar apoi aceasta a ajuns până la ei sub forma Metodelor, care mai sunt cunoscute şi azi în foarte puţine locuri de pe glob.
 
Pe bună dreptate ne vom întreba: De ce Evanghelia nu dezvăluie concret aceste Metode? Răspunsul e relativ simplu; lisus însăşi îi atenţionează pe Apostolii Săi, că doar lor le sunt îngăduite acestea şi că El vorbeşte în parabole, tocmai pentru ca cei care văd să nu cunoască, iar cei care aud să nu înţeleagă.
 
El le spune separat Apostolilor, că doar lor le este îngăduit să audă şi să vadă aceste lucruri şi că doar lor le sunt rezervate tainele împărăţiei Cerurilor," Vouă vă este dat să cunoaşteţi Taina împărăţiei lui Dumnezeu; dar pentru cei de afară, toate sunt date în parabole; pentru ca văzând să vadă şi să nu cunoască; şi auzind, să audă şi să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă şi să li se ierte lor'' Marcu 4: 11-13.
 
...
 
... această Ştiinţă care era cunoscută de unii Sfinţi Părinţi este revelată în Metodele de Trezvie sau Hesychia, prin care Conştiinţa rămâne permanent trează, mintea este învăţată să rămână fără gânduri, iar atenţia focalizată asupra momentului prezent şi în treptele Rugăciunii Inimii sau Metoda Trezviei ori cum mai este numită sugestiv "Rugăciunea lui lisus”.

Sfântul Simion Arhiepiscopul Tesalonicului (1381-1429) ne spune că această Ştiinţă vine prin Apostoli chiar de la lisus:

„Prima dintre toate Rugăciunile este aceea transmisă de Mântuitorul în Evanghelie, care cuprinde în puţine cuvinte toată cunoaşterea şi puterea evanghelică. Este vorba despre mântuitoarea invocare a Domnului nostru lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru care s-au trudit Sfinpi Părinp: Sfântul loan Gură de Aur, Sfântul loan Scărarul, Sfântul Nicifor, Sfântul Diadoh al Foticeii, Sfântul Simeon Noul Teolog, pentru că această Rugăciune se repetă în Duh Sfânt, cum spune Sf. Apostol Pavel: "Tot aşa, nimeni nu poate să zică: Domnul este lisus, decât în Duh Sfânt” (1 Cor. 12, 3)...
 
CUPRINS:
 
Capitolul I
Anii Pierduţi! 
Revelaţia
Extraordinara descoperire a unui explorator rus
Călătoriile iui lisus în India şi Tibet           
Din Evanghelia celor Doisprezece Apostoli     
Mari Maeştri ai Orientului despre lisus şi învăţătura Sa   
Linia Iniţiatică a lui lisus   
  
Capitolul II    
Ştiinţa pierdută a lui lisus     
Secretul Fecioarei Maria sau cum tânăra Maria devine Preasfântă Născătoare de Dumnezeu   
lisus practică  
Gheaţa se sparge. Biserica Află despre o ştiinţă ascunsă
Secretul a fost ascuns   
lisus revelează Ştiinţa Sa Apostolilor 
Metode şi Tehnici 

Capitolul III      
O Ştiinţă străveche
Evangheliile despre Ştiinţa lui lisus    
Totuşi, o Ştiinţă mai veche decât creştinismul  
Sfântul loan Botezătorul şi misterele Ştiinţei sale
 
...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0564 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.