Stiinta si Spiritualitate - Steve Taylor

Stiinta si Spiritualitate - Steve Taylor
-10%
Preț: 53,10 RON
59,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069609958
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 293
Format: 13X20

DESCRIERE

Stiinta si Spiritualitate - Steve Taylor

 
Dar dacă realitatea primordială a universului nu este materia?
Dacă există o altă însuşire, absolut fundamentală şi, practic, inerentă materiei, iar materia nu este de fapt decât o manifestare a acesteia?
Dacă această însuşire este inerentă şi fiinţelor vii, şi tuturor lucrurilor neînsufleţite, care sunt astfel întotdeauna interconectate?

Ideea că esenţa realităţii este o însuşire spirituală nematerială este u nul dintre cele mai vechi şi mai comune concepte interculturale din istoria lumii. Este o idee la care a ajuns independent aproape fiecare dintre culturile indigene ale lumii şi una pe care fiecare dintre tradiţiile mistice şi spirituale ale lumii a încorporat-o, de asemenea independent.
 
Este o idee adoptată de către filosofi, în vederea explicării unor problematici precum conştiinţa şi relaţia dintre minte şi corp, idee care stă la baza unora dintre descoperirile şi conceptele fizicii cuantice.
 
Şi, foarte important pentru argumentele mele din această carte, este o idee care ne poate ajuta să explicăm unele dintre cele mai derutante şi mai controversate probleme din ştiinţa contemporană, din psihologie şi filosofie.

Conform acestei perspective, această însuşire spirituală este un aspect primordial al realităţii, asemenea forţelor naturii precum atracţia gravitaţională şi cea electromagnetică. Sau poate că această însuşire spirituală este inerentă în mod fundamental şi acestor forte. Poate că e anterioară universului, iar universul - cu toate particulele materiale şi cu toate forţele şi legile lui - este expresia sa.

Asta înseamnă că această însuşire spirituală este, pentru a folosi un termen tehnic, ireductibilă. Cu alte cuvinte, nu poate fi redusă la nimic altceva şi nici explicată în alţi termeni. E pur şi simplu o însuşire fundamentală a...
 
CUPRINS:
 
Introducere  

CAPITOLUL 1
ORIGINILE MATERIALISMULUI:
CÂND STIINTA SE TRANSFORMĂ ÎNTR-UN SISTEM DE CREDINŢE  

CAPITOLUL 2
ALTERNATIVA SPIRITUALĂ  

CAPITOLUL 3
ENIGMA CONŞTIINŢEI    

CAPITOLUL 4
PRIMATUL MINŢII: ENIGMELE MINŢII ŞI ALE CREIERULUI   

CAPITOLUL 5
CUM POATE MINTEA SĂ MODIFICE CREIERUL ŞI CORPUL: ALTE ENIGME
ALE MINŢII ŞI ALE CREIERULUI   

CAPITOLUL 6
ENIGMA EXPERIENŢELOR LA LIMITA MORŢII
 
CAPITOLUL 7
ENIGMA EXPERIENŢELOR DE TREZIRE

CAPITOLUL 8
SĂ RĂMÂNEM DESCHIŞI: ENIGMA FENOMENELOR PARANORMALE        
 
CAPITOLUL 9
CONŞTIINŢA ŞI COMPLEXITATE: ENIGMELE EVOLUŢIEI   
 
CAPITOLUL 10
DE CE GENELE EGOISTE NU SE COMPORTĂ
DELOC EGOIST? ENIGMELE ALTRUISMULUI   
 
CAPITOLUL 11
ÎNTREBĂRI CUANTICE: ENIGMELE MICROCOSMOSULUI    
 
CAPITOLUL 12
UNIVERSUL SPIRITUAL: DINCOLO DE MATERIALISM    
 
MULŢUMIRI   
NOTE

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0454 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.