Studiu de specialitate privind investigarea criminalistica a infractiunilor de bancruta frauduloasa

Studiu de specialitate privind investigarea criminalistica a infractiunilor de bancruta frauduloasa
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2019
Pagini: 70
Format: 13x20

DESCRIERE

Studiu de specialitate privind investigarea criminalistica a infractiunilor de bancruta frauduloasa - Nicolae Grofu

 
De origine italiana, in dreptul targurilor de la sfarsitul perioadei medievale, termenul banca rotta desemna distrugerea, in caz de incetare a platilor, a bancii sau tejghelei pe care un comerciant isi desfasura actele de comert. Sfaramarea bancii ori tejghelei, in prezenta celorlalti comercianti, era incarcata de simboluri si avea drept scop incunostintarea tuturor ca, din acel moment, comerciantul respectiv nu mai apartinea comunitatii.
In sens obisnuit, bancruta reprezinta falimentul' insotit de nereguli financiare facute in dauna creditorilor. Intre bancruta si faliment nu poate fi pus semnul egalitatii, desi la prima vedere ar putea parea ca termenii sunt sinonimi. Bancruta implica in mod necesar actiunea cu caracter fraudulos a comerciantului si urmarirea precisa a unui scop. Notiunea de bancrutar se utilizeaza pentru a-l desemna pe cel care se face vinovat de savarsirea infractiunii de bancruta. In spatiul anglo-saxon, termenul bankrupt caracterizeaza persoana care este incapabila sa-si plateasca datoriile integral si al carei patrimoniu este administrat si lichidat in beneficiul creditorilor sai. Sub aspect juridic, frauda este actul savarsit cu rea-credinta spre a trage foloase de pe urma atingerii aduse drepturilor altuia, in cazul bancrutei actul  respectiv fiind comis de catre comerciant pentru a-si sustrage bunurile de la eventuala urmarire a creditorilor sai. Bancruta frauduloasa consta in gestionarea incorecta a patrimoniului sau, de catre un comerciant, in scopul pagubirii creditorilor. 
Intelegerea corecta a termenilor de mai sus este absolut necesara pentru interpretarea exacta a spiritului si literei dispozitiilor legale, care incrimineaza infractiunile de bancruta, in diversele modalitati de comitere".
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.