Suferinte dispretuite - Despre alimentatie, regimuri, alergii, intolerante si multe altele

Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc - in stoc
ISBN: 973-8975-4-3-9
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

....''Suferinte dispretuite - Despre alimentatie, regimuri, alergii, intolerante si multe altele'' …daca sistemul imunitar isi pierde capacitatea de a face diferenta dintre ceea ce ii apartine si ceea ce ii este strain, el va fi capabil sa declanseze o boala autoimuna. Iar numarul bolilor recunoscute ca apartinand acestui tip creste pe zi ce trece de-a lungul anilor. …stim cu toţii că dieteticienii au păreri total diferite. Unii recomandă regimul lacto-vegetarian, alţii îl resping, unii ne sfătuiesc să nu mâncăm carne, alţii resping cerealele, care pentru unii sunt singura cale de salvare, alţii nu acceptă decât alimentele crude... În faţa acestei lipse de unanimitate, doctorul Janine Fontaine propune o metodă eficientă, plecând de la principiile de bază, cele ale medicinii energetice. ...pentru ea, cel mai important lucru este detectarea intoleranţelor individuale. O constatare: dacă fiecare fiinţă omenească posedă un corp vibrator caracteristic şi fiecare categorie de alimente posedă propriile vibraţii. Deci, trebuie să existe o anumită armonie între ele pentru ca să se accepte reciproc. Această armonizare între vibraţiile subiectului şi alimente este cheia unei digestii reuşite. Eşecul ei conduce la apariţia intoleranţelor şi a alergiilor alimentare. Alergiile digestive produc o deteriorare ascunsă a imunităţii, care se află la originea nenumăratelor boli a căror adevărată provenienţă şi al căror tratament nu au fost cunoscute până acum. Aici alimentele sunt clasificate pe categorii, fiecare fiind purtătoarea unor vibraţii diferite şi care pot să fie sau să nu fie în acord vibrator cu subiectul. Cititorii fideli ai doctorului Janine Fontaine (sunt cu sutele de mii) vor găsi în a cincea sa lucrare marea experienţă a unuia dintre cei mai renumiţi autori din domeniul medicinii neconvenţionale. CUPRINS: Alte dovezi clinice Scoaterea in evidenta a rolului tulburarilor digestive insidioase Un public dezorientat Capitolul 1. DIETETICA Stiinta alimentatiei: o noua stiinta Dietetica materialista Gustave von Bunge, vitalistul Vitalismul Dietetica contemporana Bucuria de a manca in ziua de astazi Marea transformare a bucatariei Cum sa ne gasim drumul de urmat Ruptura de invizibil DIETETICA VITALISTA Cum sa admitem forta vitala a hranei? Experiente personale PLANTA, FIINTA VIE O forta ascunsa Functii de sensibilitate Mica lume a spiritelor vegetale Gradinile din Findhorn Comunicarea dintre plante si fiinta omeneasca Starile sufletesti ale plantelor si puterea lor terapeutica FRUCTELE VINDECATOARE Capitolul 2. ALIMENTELE IMPORTANTE „Viata fara aer” PAINEA Varietati de paine Glutenul Cerealele si glutenul VINUL LAPTELE Laptele matern Laptele primei varste Laptele pentru varsta a doua Avantajele si inconvenientele produselor lactate Derivatele laptelui OUL Digestibilitatea Consumarea lor CARNEA Despre folosirea carnii ZAHARUL Zaharul si povestea sa Consumul de zahar APA CIOCOLATA ULEIURILE Margarina SARURILE CALITATEA BIOLOGICA Capitolul 3. DIGESTIA Placeri si neplaceri Motricitatea tubului digestiv Stomacul Intestinul Capitolul 4. CELE TREI SUBSTANTE GLUCIDELE Digestia amidonului Digestia dizaharidelor Interactiunile alimentare Rolul fibrelor Digestibilitatea amidonului PROTIDELE Digestia Acizii aminati Asocierile alimentare Asimilatia Pregatirea carnii Necesitati Sursele de protide Necesitatile mondiale de protide LIPIDELE Rolul lor Constitutie Efectele prepararii uleiului Digestia lipidelor Fiziopatologia Tratamentul dislipedimiilor INTREBAREA O intrebare ramane Enzimele Procesele de fermentatie Membrana celulara Misterul Regulatorii cosmici Capitolul 5. IMUNITATEA. IMUNOLOGIA Sistemul limfoid constituie suportul imunitatii Actorii imunitatii DEFICIENTELE IMUNITARE Capitolul 6. BOLILE ALERGICE Depistarea alergenului pentru a-l putea inlatura Anafilaxia Diferitele tipuri de reactie alergica Reactia antigen-anticorp Mediatorii alergici Manifestari digestive Alergiile localizate Manifestari inselatoare Mecanismele de aparare Capitolul 7. VANATOAREA DE ALERGENI Testele Alergenii emotionali Alergenii alimentari Intolerantele alimentare Descoperirea vinovatului Tehnica Tratamentul REGULI DE CONDUITA PENTRU ALERGICI IN CAZ DE INTOLERANTA Capitolul 8. ALTE PATOLOGII ALE TUBULUI DIGESTIV PATOLOGIA DENTARA Prima perioada A doua etapa A treia etapa Remediile homeopatice Tratamentele stomatologice ULCERELE GASTRO-DUODENALE INTOLERANTA LA GLUTEN DIABETUL Originea diabetului HIPOGLICEMIA FUNCTIONALA ARTERIOSCLEROZA HIPERTRIGLICERIDEMIA GUTA BOLILE COLONULUI Colopatiile Diareea Constipatia BOLILE NEUROLOGICE Capitolul 9. OBEZITATEA Definitia obezitatii Foame, satietate, ponderostat Factorii constitutionali Cauzele psihologice Cauzele alimentare ale cresterii in greutate Repartizarea grasimilor Tratamentele Regimurile Metoda caloriilor Regimul de cruditati si instinctoterapia lui Burger Capitolul 10. ALTI ALERGENI: SUBSTANTELE TOXICE Baletul produselor chimice care ne inconjoara Trofo-depresorii metabolici naturali Trofo-depresorii antinaturali Capitolul 11. CERUL, MAREA SI PAMANTUL EMERGENTA Vedere generala asupra organizarii ierarhice a materiei vii Suntem alaturi de tot ce este viu? VIATA PAMANTULUI Bolile pamantului Inteligenta lumii vegetale Componentele solului Instrumentele de transmutare Perenitatea pamanturilor cultivabile Viitorul nostru LISTA ALIMENTARA Autor: Janine Fontaine

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0497 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.