Suflatorul de vise - Bernard Villiot

Suflatorul de vise - Bernard Villiot
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8986-26-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 36
Format: 23x33

DESCRIERE

Suflatorul de vise - Bernard Villiot

 
... la miazănoapte de Veneţia, mărginită de-o lagună, se întindea insula Murano. Cât vedeai cu ochii, numai palate somptuoase, înconjurate de grădini prin care se plimba lumea bună, îmbătată de parfumul de iasomie şi portocali.

Veneau aici oameni din lumea întreagă, căci pe insulă se mai aflau şi faimoasele ateliere de suflat sticlă. In văpaia focului, meşterii sticlari se luau la întrecere modelând, la capătul tuburilor de suflat, zise şi „trestii de vânt”, vaze şi bijuterii nemaivăzute.
 
Zorzi Baleri era ucenic ia Pietro Spalato. cel mai înstărit şi mai puternic dintre meşterii sticlari. Orfan, nu cunoscuse altă viaţă în afara pereţilor plini de funingine ai atelierelor.
 
Se trezea cu noaptea-n cap ca să aprindă focul în cuptoare şi se culca târziu de tot, când cuptoarele se răciseră. Nu era zi în care să nu muncească, iar tot avutul său era o rogojină pentru dormit.

Pentru dormit şi pentru visat, fiindcă, pe măsură ce treceau anii, în Zorzi se înfiripase năzuinţa să ajungă şi el, intr-o bună zi, suflător de sticlă.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.