Sultanul bizantului - Selcuk Altun

Sultanul bizantului - Selcuk Altun
-20%
Preț: 20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 252
Format: 13x20

DESCRIERE

Sultanul bizantului - Selcuk Altun
 
... instinctiv, am ales douăzeci şi două de monumente pe care nu le vizitasem încă. Imi erau străine numele şi înfăţişarea tuturor, cu excepţia a patru dintre ele. Excursia mea putea fi receptată de Nomo ca un act de dezamăgire.
 
Dar, eu nu aveam o agendă personală pentru acest safari, cu toate că mă gândeam c-aş putea primi un semn de vreun fel, în timp ce făceam douăzeci şi două de vizite. Un dar aj persanilor este cuvântul „serendipity - (milă-senină)": în timp ce cauţi o anume frumuseţe, sfârşeşti prin a găsi alta...

Aş fi fost lipsit de respect faţă de cronologie dacă n-aş fi început excursia prin tunetul timpului cu zidurile oraşului: acest inel de piatră de la Sarayburnu la Ayvansaray, de la Yedikuie la Topkapî, a făcut din Constantinopol cel mai bine protejat oraş de pe pământ, din secolul ai cincilea până în secolul al cincisprezecelea.
 
Am executat un slalom în şi în jurul lui, cu şi fără maşină. Iskender Abi a condus Lancia pe care o scoteam afară din garaj, o dată pe lună. Ştiam că va întreba, cu prima ocazie:

—    Cât de lungi sunt aceste ziduri?

Eu l-am răsplătit cu informaţia că ele aveau cu puţin peste douăsprezece mile lungime şi incorporau nouăzeci şi şase turnuri de pază. Am aşteptat următoarea întrebare.

—    Ce este un turn de pază?

Când am ieşit în afara zidurilor de la Samatya, singurul loc al cărui nume nu s-a schimbat de ia începutul Bizanţului, am simţit emoţia de a intra Intr-o ţară străină fără paşaport.
 
Cândva, în faţa acestor ziduri exista un şanţ larg şi, pe cealaltă parte a şanţului, încă un zid de treizeci de picioare înălţime. Invadatorii care reuşeau să depăşească aceste două obstacole se-ntorceau cu mâinile goale de ia zidurile interioare înalte de nouăzeci de picioare...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.