Suntem sănătoși la minte? Despre sănătatea psihică în România - Radu Teodorescu

Suntem sănătoși la minte? Despre sănătatea psihică în România - Radu Teodorescu
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-7576-7
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 152
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Suntem sănătoși la minte? Despre sănătatea psihică în România - Radu Teodorescu

 
... prima intră o femeie voinică, tunsă scurt, ochi vii, păşind cu o degajare cumva nepotrivită. Celor mai mulţi situaţia le stârneşte o teamă disperată, fiind vorba despre ultima şansă prin care un avocat încăpăţânat încearcă să smulgă, mulţumită unui diagnostic psihiatric, circumstanţe atenuante, o condamnare cu suspendare sau, lozul cel mare, un tratament într-o instituţie specializată, deci evitarea închisorii.
 
Preşedintele comisiei, un bărbat corpolent, flasc, părând mai bătrân decât vârsta sa, fumând ţigară după ţigară, sorbind cu vădită plăcere din cafeaua parfumată, adevărată, din cea care nu se mai găsea de mult pe nicăieri şi devenise cadoul cel mai preţuit, aparent răsfoind dosarul pe care gardianul i-l pusese în faţă, graseind uşor: „Şi sunteţi tristă...“ - propoziţia nu părea o întrebare, mai degrabă crea impresia continuării unui dialog.
 
Femeia, dintr-odată nesigură, rosti încet după o pauză un da nehotărât, pe care, dacă ar fi simţit ceva care să o alarmeze în atitudinea legistului, l-ar fi putut transforma la fel de uşor într-un nu. „Mda“, continuă medicul, „şi dormiţi prost“, de data asta da-ul acuzatei, potenţial pacientă, fu mai ferm. „Nu aveţi poftă de mân-care“ - „Da“; „Nu vă puteţi concentra şi mintea vă este îm-pâslită“ - „Da!“. „De fapt nu mai aveţi chef de nimic“ - „DA!“...
 
CUPRINS:
 
RADU TEODORESCU
Pledoarie pentru psihiatria comunitară  

CĂTĂLINA DUMITRESCU
Sănătatea emoţională pe înţelesul tuturor  

DANIEL DAVID
Un scurt sinopsis al sănătăţii şi tulburărilor psihice în România. Implicaţii pentru pandemie şi dincolo de aceasta  

IOANA SCORUŞ
Psihologie şi psihologi, psihiatrie şi psihiatri    

EUGEN HRISCU
Un cort alb la malul unei mări negre  

VLAD STROESCU
Scurtă istorie a unei psihiatrii  
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.