Supergândire. Îmbunătățește-ți gândirea și ia decizii mai bune cu ajutorul modelelor mentale - Gabriel Weinberg

Supergândire. Îmbunătățește-ți gândirea și ia decizii mai bune cu ajutorul modelelor mentale - Gabriel Weinberg
Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-382-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 528
Format: 14x20

DESCRIERE

Supergândire. Îmbunătățește-ți gândirea și ia decizii mai bune cu ajutorul modelelor mentale - Gabriel Weinberg

 
... poate că nu-ţi dai seama, dar în fiecare zi iei zeci de decizii. Iar în momentui în care o fâe| indiferent dacă e vorba despre alegeri personale sau profesionale, cel mai adesea îţi doreşti să ai dreptate, deşi ţi-ai putea dori să nu greşeşti.
 
Dar să ai tot timpul dreptate este dificil, pentru că lumea în care trăim este un loc complex, aflat într-o permanentă schimbare, un loc în care te confrunţi constant cu situării necunoscute, care prezintă o gamă largă de opţiuni. Uneori, răspunsul corect poate fi evident doar atunci când priveşti în urmă. Asta în cazul în care devine vreodată evident.

Carl Jacobi a fost un matematician german din secolul al XIX-lea, care spunea adesea „Inversează, întotdeauna inversează” (de fapt, ceea ce spunea el era „Man muss immer umke-hren”r pentru că engleza nu a fost prima lui limbă). Ceea ce voia de fapt să transmită prin aceste cuvinte era că a te gândi la o problemă dintr-o perspectivă inversă deschide calea către soluţii şi strategii noi.
 
De exemplu, cei mai mulţi oameni abordează chestiunea investirii banilor din perspectiva de a face şi mai mulţi bani. Abordarea inversă ar presupune să investeşti din perspectiva de a nu pierde bani.

Sau hai să ne gândim la mâncatul sănătos. O abordare directă ar fi să încerci să construieşti o dietă sănătoasă gătind mai mult acasă, cu ingrediente alese cu grijă în acest scop. Prin contrast, abordarea inversă presupune să încerci să eviţi opţiunile nesănătoase. In felul acesta, ai putea să mergi în continuare la restaurantele preferate, dar să alegi opţiunile mai sănătoase din meniu.

Conceptul de gândire inversă te poate ajuta în provocarea pe care o presupune alegerea deciziei corecte. Inversul lui „a avea mai multă dreptate” este „a greşi mai puţin”. Modelele mentale constituie un set de instrumente care te pot ajuta să te înşeli mai puţin. Ele sunt o colecţie de concepte datorită cărora poţi naviga mai eficient în lumea complexă în care trăim.

Aşa cum spuneam în introducere, modelele mentale provin dintr-o gamă largă de discipline, dar multe dintre ele au o valoare mai mare în afara domeniului din care provin. Dacă poţi apela la ele în procesul decizional, în timp ce evenimentele se desfăşoară în faţa ta, acestea te pot ajuta să te înşeli mai rar...
 
CUPRINS:
 
Introducere      
1.    Cum să te înşeli mai puţin      
2.    Tot ce poate să meargă prost va merge prost     
3.    Foloseşte-ţi înţelept timpul    
4.    Una cu natura      
5.    Minciuni, minciuni afurisite şi statistică    
6.    Decizii, decizii     
7.    Gestionarea conflictelor    
8.    Deblocarea potenţialului uman   
9.    Flexează-ţi puterea de piaţă            
Concluzie     
Mulţumiri      
Credite ilustraţii 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.