Taierea pomilor fructiferi - Guy Langlais

DESCRIERE
Taierea pomilor fructiferi - Guy Langlais
Noțiuni de fiziologie vegetală
Tăierea pomilor fructiferi este absolut necesară? În condiții de producție liberă și fără intervenție umană, pomii fructiferi adoptă o formă naturală proprie speciei lor. Ramurile florifere (de rod) sunt frecvent mai arcuite și dau numeroase fructe, cel mai adesea de calibru mic. În plus, producția lor este adesea bienală.
Tăierea pomilor fructiferi le permite producătorilor și pomicultorilor să lucreze în armonie cu arborele, pentru a remedia dezavantajele și a încuraja sănătatea și productivitatea. Tăierea bine executată respectă regulile fiziologiei vegetale. Aceste noțiuni trebuie, așadar, bine integrate și controlate de pomicultor. Iată-le pe cele principale:
Influența luminii
Lumina hrănește pomul fructifer (fotosinteza), îndreaptă ramurile, induce înflorirea și asigură coacerea fructelor. Lumina este însăși baza productivității pomilor fructiferi. Tăierea acestora va facilita pătrunderea luminii de-a lungul trunchiului, va favoriza o mai bună poziționare a ramurilor în raport cu lumina soarelui și va asigura coacerea mai uniformă a fructelor...
CUPRINS:
Prefață
Introducere în tăierea pomilor fructiferi
Noțiuni de fiziologie vegetală
Influența luminii
Competiția între ramuri
Forme extrem de productive
Forma piramidală
Forma de cupă
Alimentarea mugurilor cu sevă
Acțiune-reacțiune
Echilibrul pom fructifer-fructe
Regenerarea ramurilor
Câteva noțiuni și definiții
Tăierea unei ramuri
Vindecarea rănilor
Metoda de scurtare a unei ramuri
Cea mai bună perioadă a anului pentru tăierea pomilor fructiferi
Efectul tăierii sau reacția pomului fructifer
Tăierea pomilor fructiferi
Tăierea de formare
Tăierea de întreținere și de fructificare
Tipuri de tăiere de fructificare
Principiul ABC
...


















REVIEW-URI