Talcuire celor 150 de psalmi ai Prorocului imparat David

Talcuire celor 150 de psalmi ai Prorocului imparat David
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 15x22
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Talcuire celor 150 de psalmi ai Prorocului imparat David - Fericitul Teodorit al Kirului 

 
De nimic se vorface, ca apa ce trece
Vor fi - zice - lesne defăimaţi, asemenea apei ce se risipeşte şi care este cu totul netrebnică.

Intinde-va arcul Săupînă unde vor slăbi.
Că nu încetează îmbulzindu-i pe dînşii cu pedepsele, pînă cînd va risipi puterea lor, aducînd asupra lor topire şi risipire:

Ca ceara ce se topeşte vor lipsi,
După ce îi va ajunge înfocatul vifor aducător de moarte şi îi va apuca pe dînşii.

Căzut-afoc peste dînşii, şi n-au văzut soarele.
Ca nişte ceară ce se apropie de foc şi se topeşte, aşa se vor risipi şi se vor lipsi de viaţă, că aceasta a zis „şi n-au văzut soarele”, fiindcă cei ce mor nu pot să vadă razele soarelui.

Mai înainte de a cunoaşte spinii voştri ramnul, ca pe nişte vii, ca întru manie îi va înghiţi pe dînşii.
Simmah a tălmăcit stihul mai luminat: „Mai înainte de a ajunge spinii voştri să se facă ramnul, furtuna îi va ridica încă de vii, ca pe unii cu totul uscaţi.” Dumnezeiasca Scriptură numeşte „spin” tot păcatul, iar „ramnul” este spin, dar se face prea-mare, şi se aseamănă copacului, şi aruncă şi sloboade venin prea-cumplit. Deci prorocia îngrozeşte cu pedeapsă grabnică şi pe Saul, şi pe ajutătorii acestuia, zicînd: Mai-nainte de a creşte răutatea voastră - îneît să se asemene ramnului, adică spinului celui prea-mare, care este răutatea cea prea-rea - vă va apuca pe voi rană slobozită de Dumnezeu şi vă va pierde. Că acest lucru a zis „îi va înghiţi”: că, precum hrana ce se macină, şi se mărunţeşte de măselele dinţilor, şi se înghite şi de aici se face nevăzută - aşa şi voi vă veţi da uitării. Care lucru s-a şi întîmplat cu adevărat, că -după puţină vreme primind rana întru războiul celor de altă seminţie, Saul nu a mai crescut răutatea, ci nevrînd a oprit şi a dezlegat războiul împotriva lui David.

Veseli-se-va dreptul cînd va vedea izbîndâ, mîinile sale îşi va spăla întru sîngele păcătosului.
Privind pe lucrătorul răutăţii muncindu-se, grijitorul faptei bune se veseleşte, dar nu batjocorindu-l pe acela, ci văzînd dumnezeiasca purtare de grijă care nu suferă a trece cu vederea pe cei nedreptăţiţi. Şi îşi spală mîinile, nu roşindu-le şi pîn-gărindu-le cu sînge, ci arătîndu-se pe sine nevinovat şi despărţit de răutatea aceluia...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.