Tantra, suprema intelegere

Tantra, suprema intelegere
-15%
Preț: 29,75 RON
35,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8758-29-9
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 305
Format: 13x20

DESCRIERE

Tantra, suprema intelegere - Osho

 
... Mahamudra înseamnă un orgasm total, în comuniune cu Universul. Dacă ai iubit pe cineva şi ai simţit vreodată o topire şi o contopire, cei doi nu mai sunt doi.
 
Trupurile rămân separate, dar ceea ce există între trupuri se transformă într-un pod, un pod de aur, şi starea de doi dinăuntru dispare; o singură energie a vieţii vibrează la ambii poli.
 
Dacă ți s-a petrecut asta vreodată, atunci poţi înțelege ce este Mahamudra...
 
Din carte:
 
... dacă zece persoane încearcă, cel puţin trei persoane vor fi absolut capabile de scriere automată. Treizeci la sută din oameni nu sunt conştienţi că pot deveni atât de receptivi. Iar asta poate deveni o mare forţă în viaţa voastră.
 
Explicaţiile diferă; ceea ce se petrece nu e important. Cea mai profundă aplicaţie, pe care o găsesc adevărată, este: propriul tău centru, cel mai înalt, pune stăpânire pe centrul tău cel mai de jos; propriul tău vârf, cel mai înalt vârf al conştiinţei tale pune stăpânire pe mintea ta inconştientă, cea mai de jos.
 
Tu întrebi şi propria ta fiinţă interioară răspunde. Nimeni altcineva nu e acolo, dar fiinţa ta interioară, pe care nu o cunoşti, este mult superioară ţie.
 
Fiinţa ta cea mai intimă este posibilitatea ta supremă de a înflori. E ca şi cum floarea ia în stăpânire sămânţa şi răspunde.
 
Sămânţa nu ştie, dar floarea... e ca şi cum posibilitatea aceea supremă se înfiripă în momentul prezent şi răspunde; e ca şi cum potenţialitatea ta supremă se manifestă în fiinţa ta, pune stăpânire pe tine, oricum ai fi atunci, şi răspunde.
 
Sau viitorul pune stăpânite pe trecut, necunoscutul posedă cunoscutul, ceea ce este iară formă pune stăpânire pe formă - mate acestea sunt nişte metafore, dar cred că veţi înţelege semnificaţia lor - ca şi cum maturitatea pune stăpânire pe copilăria voastră şi răspunde.
 
Acelaşi lucru se petrece şi în latihan cu întregul trup. In scrierea automată îţi laşi doar mâna moale şi destinsă. In latihan îţi laşi întregul trup destins şi aştepţi, şi cooperezi, şi brusc simţi un impuls.
 
Mâna se ridică singură, ca şi cum cineva o trage prin nişte corzi invizibile. Dă-i voie! Şi piciorul se mişcă; te învârţi, începi un mic dans; foarte haotic, iară ritm, fără control, dar încet, încet, pe măsură ce te adânceşti, îşi găseşte propriul ritm.
 
Atunci nu mai e haotic, îşi găseşte propria sa ordine, devine o disciplină, dar nu forţată de tine. Aceasta este posibilitatea supremă despre care vorbeam, iţi ia în stăpânire trupul, acest strat inferior al fiinţei şi il pune în mişcare.
 
Latihan este primul pas. Şi încet, încet, te vei simţi atât de bine făcând asta, încât vei simţi că are loc o întâlnite între rine şi Cosmos. Dar acesta este doar primul pas. De aceea în Subud ceva lipseşte.
 
Primul pas în sine este foarte frumos, dar nu e ultimul pas. Aş vrea să desăvârşeşti această trăire. Pentru treizeci de minute cel puţin - şaizeci ar fi minunat — încet, încet, de la treizeci de minute ajungi la şaizeci de minute de dans latihan.
 
In şaizeci de minute trupul tău, de la un por la altul, de la o celulă la alta, se curăţă; este un catharsis, eşti complet reînnoit, toată murdăria e arsă.
 
Asta spune Tilopa: în Mahamudra toate păcatele tale sunt arse. Trecutul e aruncat în foc. Este o nouă naştere, o renaştere. Şi simţi energia ce se revărsă asupra ta, înăuntru şi în afara ta.
 
Iar dansul nu se manifestă doar în afara ta. în curând, când totul se armonizează în fiinţa ta, vei simţi şi un dans interior. Nu numai trupul tău dansează; energia dansează în interiorul fiinţei tale şi astfel cooperaţi. Şi apoi simţi o pulsaţie şi te simţi pulsând la unison cu Universul, ai găsit ritmul universal.
 
 
CUPRINS:
 
1.    Experienţa supremă
2.    Problema rădăcină a tuturor problemelor
3.    Natura Întunericului şi a luminii
4.    Fii ca un bambus gol
5.    Adevărul înnăscut
6.    Marea învăţătură
7.    Calea fără de cale
8.    Taie rădăcina
9.    Dincolo de toate
10.  Suprema înţelegere
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0481 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.