Tarot. O viziune filozofica si terapeutica a Tarotului de Marsilia - Georges Colleuil

Tarot. O viziune filozofica si terapeutica a Tarotului de Marsilia - Georges Colleuil
-8%
Preț: 55,11 RON
59,90 RON (-8%)
Promoția expiră în: 18 ore 46 min 1 sec
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0772-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 280
Format: 16x23

DESCRIERE

Tarot. O viziune filozofica si terapeutica a Tarotului de Marsilia - Georges Colleuil

 
... despre Tarot circulă o mulţime de idei preconcepute. Potrivit unora dintre ele, Tarotul ar răspunde intrebărilor ce ii sunt puse. Eu nu cred că ar trebui să-l abordăm in acest fel. Mai degrabă decăt să răspundă intrebărilor ce ii sunt puse.
 
Tarotul formulează chiar el întrebări acolo unde credeam că avem răspunsuri. El nu conţine cunoştinţe fixe, închise ici şi colo in micile imagini cartonate, ci le adresează întrebări informaţiilor pe care le-am cantonat in marile noastre creiere inteligente, in sensul acesta putem spune că Tarotul este filozof, că este un autentic Maestru: el nu transmite cunoştinţe, ci pune întrebări cunoştinţelor pe care noi le purtăm in noi.
 
Ne permite să depăşim noţiunea de „a şti', pentru a ajunge la domeniul pur al cunoaşterii, in cuvântul ''a şti', ghicim verbul ''a avea". Cunoaşterea este o acumulare de date; ''posedăm" cunoştinţe de informatică, limba engleză sau matematică, in timp ce etimologia cuvântului. cunoştinţă" trimite la aspectul înnăscut al cunoaşterii. Cunoaştere:, a te naşte cu"...
 
Această etimologie, pusă in evidenţă in repetate rânduri de Henri Corbin, evocă teoria reamintirii a lui Platon. Să descoperi ''naşterea'' in ''cuvântul''cunoaştere'' înseamnă să te conectezi şi mai mult cu o stare interioară care aspiră la maturitate, care se află in gestaţie şi care, precum trandafirul, se pregăteşte să înflorească pentru a se deschide spre... nimic (căci, la urma urmei, ce generează sentimentul de frumuseţe atunci când un trandafir stă să se deschidă? Nu ceea ce conţine el in interiorul lui, ci, pur şi simplu, magia deschiderii). Trandafirul se deschide pentru ceea ce promite imposibilul.
 
Cunoştinţa este vid, exact opusul cunoaşterii.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă pentru ediţia in limba română      9
Mulţumiri      13
Prefaţă la ediţia a cincea     15
Prefaţă la ediţia a patra      17
Prefaţă la ediţia a treia     21
Preambul    23
Structura.     29
intrebâri/Râspunsuri    31
Prezent - Trecut - Viitor    33
Trei aspecte     35
Teoria celor patru sensuri    41
Istoric    43
Transformare - Alchimie    47
Iniţierea    49
Prezentarea şi comentarea Arcanelor Majore
din Tarotul de Marsilia    53
Magicianul    54
Papesa    63
Impărăteasa şi împăratul    70
Papa    78
Indrăgostitul    81
Caleaşca    85
Justiţia    89
Ermitul    97
Roata Norocului         107
Forţa    115
Spânzuratul
.......... 
.......

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0589 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.