Tarotul Lenormand, 36 de cărţi - Mademoiselle Lenormand

Tarotul Lenormand, 36 de cărţi - Mademoiselle Lenormand
Preț: 10,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-7560497
Editura:
Anul publicării: 2022
Format: 6X10

DESCRIERE

Tarotul Lenormand, 36 de cărţi - Mademoiselle Lenormand

 
Mademoiselle Lenormand a fost cea mai vestită ghicitoare a secolului XIX. Ea a exercitat o influenţă majoră asupra tradiţiei cartomanţiei, iar pachetul de cărţi pe care obişnuia să îl folosească a ajuns să îi poarte numele.

Marie-Anne-Adelaide Lenormand s-a născut la Alençon, în data de 27 mai 1772 (deci în zodia Gemenilor), şi a murit la Paris în data de 25 iunie 1843. După ce şi-a primit educaţia la o mănăstire, ea s-a decis să trăiască în capitală, unde s-a mutat la vârsta de 21 de ani. Prima ei slujbă a fost de spălătoreasă, dar în scurt timp ea s-a asociat cu ghicitoarea Madame Gilbert. Cel care atrăgea clienţii pentru cele două ghicitoare era ucenicul unui măcelar, pe nume Flammermont.

Scurtul sejur într-o închisoare în timpul Revoluţiei Franceze nu i-a afectat cu nimic reputaţia lui Lenormand, iar cea de-a doua încercare a ei de a-şi lansa cariera s-a dovedit a fi un succes atât de mare încât ea a strâns o avere considerabilă. La moartea sa, ea a lăsat moştenire un palat lângă Poissy, o moşie în Alençon şi o casă la Paris.

Acest pachet de cărţi divinatorii, caracterizate prin sofisticarea şi fineţea rafinată a înaltei societăţi din Franţa în secolele XVIII-XIX, trebuie să fie considerate nişte cărţi de salon. Deşi cărţile divinatorii folosite în pachetul modern sunt de dată mai recentă, ele aparţin unor tradiţii care şi-au avut originea într-o epocă în care burghezia a devenit din ce în ce mai interesată de aspectele oculte şi enigmatice.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.