Tehnici de vopsire, finisaje false pentru exterior - Marina Niven

Tehnici de vopsire, finisaje false pentru exterior - Marina Niven
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Format: 18X23
Categoria: Poti face singur

DESCRIERE

Tehnici de vopsire, finisaje false pentru exterior - Marina Niven

 
Tencuiala colorată şi falsa
 
MATERIALE
•    Mediu de texturare (praf de ciment pre-colorat în nuanţa corectă)
•    Pigment opţional
•    Apă
ECHIPAMENTE
•    Bidinea bloc
•    Paletă de mixare
•    Găleată de 20 l
•    Mănuşi de protecţie din latex
•    Folie de plastic sau cearşaf pentru protejarea suprafeţelor
 
Zidurile proaspăt tencuite, mai ales cele colorate cu pigmenţi în culori de pământ, au devenit deja o imagine decorativă populară. Deşi nu este un finisaj real cu vopsea, tencuirea este o tehnică eficace, care face parte din unele efecte de vopsire decorativă.
 
Multe astfel de efecte încearcă să recreeze impresia de învechire, iar tehnicile descrise în continuare rivalizează cu cele folosite la finisarea zidurilor vechi, nevopsite sau cu tencuială texturată.

Aplicarea tencuielii pe suprafeţe mari se realizează cel mai bine de zidarii profesionişti, dar pe zone mici poate fi o operaţiune distractivă şi pentru un amator, iar lucrul cu mistria poate da naştere unor finisaje noi şi interesante.
 
Tencuiala se găseşte în nuanţe de roz, gri şi alb, dar prin combinarea cu pigmenţi sub formă de pudră se pot obţine culori mai închise şi mai rezistente. Insă pigmentul trebuie să fie nealcalin; în caz contrar, conţinutul de var din tencuială va estompa culoarea după câteva luni.
 
Tencuiala texturată poate fi de mare efect la exterior, deoarece jocul de lumină solară şi umbre produs de textură poate spori profunzimea vizuală a culorii. In acelaşi timp, ea creează un aspect antichizat, rustic. Notă: Această suprafaţă este totodată o bună bază pentru finisajele antichizate şi cele de piatră.
 
Intr-o găleată mare cu apă adăugaţi ciment colorat.
Urmaţi instrucţiunile fabricantului în privinţa proporţiilor corecte. Adăugaţi încet praful de pigment, amestecând cu o naletă de mixare pentru a împiedica formarea cocoloaşelor.
 
Umeziţi suprafaţa de zid ce urmează să fie vopsită prin perierea cu o bidinea bloc curată şi udă. Lucraţi pe zone mici o dată pentru a împiedica uscarea prea rapidă a tencuielii.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
CULOAREA
MATERIALE Şl ECHIPAMENTE
FINISAJE DECORATIVE
PREGĂTIREA SUPRAFEŢEI
VARUL    
SPĂLAREA CULORILOR IN STRATURI
ANTICHIZARE Şl SIMULAREA INVECHIRII
MOZAICURI Şl BORDURI CU MODELE ŞTANŢATE
DALE Şl BORDURI VOPSITE
 
.........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Poti face singur

Created in 0.0508 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.