Teoria si practica Nursing volumul 4. Tehnici Nursing si administrarea medicamentelor - Vasile Baghiu

Teoria si practica Nursing volumul 4. Tehnici Nursing si administrarea medicamentelor - Vasile Baghiu
Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 330
Format: 17x24
Categoria: Ghiduri medicale

DESCRIERE

Teoria si practica Nursing volumul 4. Tehnici Nursing si administrarea medicamentelor - Vasile Baghiu

 
Credinţe şi valori fundamentale în nursing

Trei valori şi principii fundamentale cuprinde nursingul ca domeniu şi profesie:

(a)    perspectiva holistică asupra persoanei;
(b)    demnitatea şi unicitatea persoanei;
(c)    vocaţia (chemarea) pentru profesia de îngrijire a oamenilor.

Există numeroase studii pe această temă, iar unele au realizat o sinteză utilă. Dintre toate, se remarcă o listă de valori general acceptate în orice cultură: demnitatea umană, altruismul, dreptatea socială, autonomia în luarea deciziilor, calitatea îngrijirilor, responsabilitatea, relaţia profesională, competenţa profesională, empatia şi încrederea. O trecere în revistă a lor poate fi un exerciţiu necesar de reflecţie pentru profesioniştii din domeniu.

(a)    demnitatea umană presupune respectarea credinţelor pacientului, protejarea intimităţii sale în timpul procedurilor şi al procesului de îngrijire în general, protejarea datelor pacientului, comunicarea asertivă (prietenoasă) cu pacientul;
 
...
 
(a)    Pacientul. Când ne referim la pacient avem în vedere persoana care beneficiază de îngrijiri nursing şi asupra căreia se concentrează procesul de îngrijire, dar includem şi membrii familiei sau alte grupuri importante pentru pacient.
 
Evaluările îngrijirilor presupun observarea modului în care pacientul interacţionează cu mediul fizic şi social. Pre-miza de la care se porneşte este aceea că persoana îngrijită are dreptul de a beneficia de îngrijiri şi de a a-şi menţine în acelaşi timp pe cât posibil legăturile sociale.
 
Florence Nightingale vede pacientul ca pe „beneficiarul îngrijirilor”, Virginia Henderson îl numeşte „beneficiarul îngrijirilor vizând aspecte biologice, psihologice, sociale şi spirituale”, iar Dorothea Orem „o persoană aflată în îngrijirea asistentei/ asistentului”.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1149 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.