Terapii de vara

Terapii de vara
Preț: 15,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 176
Format: 13x20

DESCRIERE

Terapii de vara - Carmen Gheorghe, Doris Oarga

 
... natura ne uimeşte la începutul fiecărui anotimp. E un pictor priceput care înlocuieşte albul cu verde, verdele cu galben auriu, galbenul auriu cu roşu, iar apoi se întoarce la alb.
 
O face cu graţie şi răbdare, căci dispune de o pensula magică şi o paleta infinită de culori. Cât de frumos ar fi să facem la fel înăuntrul nostru... Ce-i drept, nu suntem atât de pricepuţi ca Pictorul ce dă culoare Naturii, dar putem să ne bucurăm de arta Lui.

   Tot ce avem de făcut e să ne reamintim că trupul nostru înţelege limbajul florilor, al ploii şi al vântului şi să ne oprim un pic să-i ascultăm şoaptele.
 
Pentru că nu întâmplător avem poftă de ceva fierbinte după un drum lung sau de ceva bun după o zi obositoare de muncă...
 
Din carte: 
 
... expunerea la soare ne scapă de o grămadă de microorganisme responsabile de producerea de infecţii.
 
Pe de o parte, soarele omoară microorganismele de la nivel epitelial, iar pe de altă parte stimulează apărarea naturală a organismului, sporind numărul leucocitelor şi cantitatea de gammaglobulină din sânge. Datorită luminii solare, vindecarea rănilor este accelerată substanţial.

   Deşi sunt cunoscute limitările la care sunt supuşi pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare în privinţa expunerii la soare, este bine de ştiut că soarele poate de asemenea şi să-i ajute, scăzând tensiunea arterială prin efectul vasodilatator.
 
Totodată, va fi mărită şi capacitatea sângelui de a transporta oxigen, care ajunge mai uşor la ţesuturi, graţie razelor solare.

   În mod miraculos, soarele stimulează o mulţime de organe interne, a căror funcţionare este vizibil îmbunătăţită. De acest efect profită pancreasul, glandele salivare, paratiroidele, suprarenalele, hipofiza, timusul şi gonadele.
 
Este stimulat intensiv ficatul, care, datorită expunerii la soare, produce anumite enzime ce luptă împotriva substanţelor poluante din mediul înconjurător...
 
...
 
... sucul de castravete este foarte bun răcoritor. El se poate consuma singur sau în amestec cu suc de morcovi sau ţelină. Este recomandat şi în caz de diaree, când organismul pierde electroliţi, fiind bogat în astfel de substanţe.

   Siliciul, care se găseşte din abundenţă în sucul de castraveţi, creşte tonusul, repară ţesutul cartilaginos şi ameliorează durerile articulare.
 
Combinat cu suc de morcov, reduce durerile provocate de artrită. În acest caz, se face o cură de 4 săptămâni în care se consumă un pahar de suc de castraveţi, combinat în părţi egale cu suc de morcovi, dimineaţa, pe stomacul gol.

   Sucul se prepară foarte simplu, prin mixarea castraveţilor în blender şi separarea pulpei cu ajutorul unei strecurători.
   Fie că ne confruntăm cu anumite probleme de sănătate, fie ne dorim o purificare a organismului, cura cu legume şi fructe crude nu se face la întâmplare.
 
Înainte de a începe o astfel de dietă, este necesar să fie respectate câteva reguli.

   Cu 7-10 zile înainte de a începe cura, vom elimina din alimentaţie proteinele animale, mâncărurile prăjite, alimentele conservate...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere... 7

   1. Helioterapie, talasoterapie şi nămol ... 9
Helioterapia... 9
Talasoterapia... 17
Aplicaţii cu nămol... 23

   2. Argila ... 29
Argila albă... 32
Argila verde... 33
Argila roşie... 34
Argila albastră... 34
Zeolitul... 57

   3. Plante răcoritoare ... 67
Roi niţa (Melissa officinalis)... 69
Menta (Mentha piperita)... 78
Păpădia (Taraxacum officinale)... 86
Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra)... 93
Sunătoarea (Hypericum perforatum)... 98
Cardamomul (Elettariacardamomum)... 102
Frunzele de zmeur (Rubus idaeus)... 108
Coada-şoricelului (Achillea millefolium)... 110
Florile de salcâm (Robinia pseudoacacia)... 113
Cicoarea (Cichorium intybus)... 115

   4. Alimentaţia din timpul sezonului cald ... 117
Apa... 117
Apa cu gheaţă şi băuturile reci... 126
Cura cu apă... 129
Ce consumăm pe timpul verii... 131
Diete şi cure cu sucuri de fructe şi legume... 133
Sucul decitrice... 138
Cura cu pepene roşu... 144
Cura cu castravete şi suc de castravete... 147
Dejunul Kollath... 152

   5. Uleiurile ... 155
Uleiurile presate la rece versus uleiurile rafinate... 157
Cum alegem uleiul pentru gătit?... 159
Uleiul de susan... 161
Uleiul de măsline... 162
Uleiul de nucă... 164
Uleiul de floarea-soarelui... 165
Uleiul de dovleac... 165
Uleiul din sâmburi de struguri... 166
Uleiul din germeni de grâu... 167
Uleiul de argan... 168
Uleiul de ricin... 168
Untul de cacao... 169

   6. Alegerile vestimentare şi nu numai ... 170

Concluzii... 175
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0504 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.