Teste-Grila de gramatica pentru admiterea in scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi, limba Romana si limba Engleza (2015)

Teste-Grila de gramatica pentru admiterea in scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi, limba Romana si limba Engleza (2015)
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 300
Format: 13x20
Categoria: Auxiliare

DESCRIERE

Teste-Grila de gramatica pentru admiterea in scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi, limba Romana si limba Engleza (2015) - Dumitru Ticleanu, Claudia Simion... din carte: 1. Cratima este folosită pentru: a. a nota căderea întâmplătoare a unui sunet sau a mai multe sunete sau a unor silabe; b. a reda pronunţarea într-o singură silabă a unor cuvinte, a lega articolul hotărât sau desinenţe de cuvinte neflexionabile, a marca omiterea unei secvenţe din interiorul cuvântului în abrevierile necontinue, a ortografia cuvinte compuse, a despărţi silabele unui cuvânt pronunţat sacadat şi a cuvintelor în silabe la capăt de rând; c. scrierea abrevierilor care păstrează una sau mai multe litere din parte iniţială a cuvântului abreviat. 2. Grupurile de litere che, chi, ghe, ghi notează două sunete în toate cuvintele din seria: a. lichea, lichior, gheaţă, ghioagă; b. cheală, chioşc, lighean, burghiu; c. chei, machia, gheişă, lighioană; d. cheamă, crochiu, ridichea, poliloghie. 3. Sunetul i este semivocalic în toate cuvintele seriei: a. opaiţ, gaiţă, ioniza, oişte; b. prodigios, roi, subiect, pieliţă; c. cianură, ion, fanion, acei; d. orice, lornietă, cernoziom, seif. 4. Cuvintele: / oişte, 2 cianură, 3 cianit, 4 aghiotant au: a. trei silabe(l, 3, 4) şi patru silabe(2); b. două silabe(l), trei silabe(2, 3), patru silabe(4); c. trei silabe(l), două silabe(2), patru silabe(2, 4). 5. Cuvintele masă(obiect de mobilă) - masă(mulţime) sunt: a. cuvinte polisemantice; b. omonime totale; ……………….

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0470 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.