Theresa May, un prim-ministru pentru Brexit - Anthony Seldon

Theresa May, un prim-ministru pentru Brexit - Anthony Seldon
Preț: 74,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9629-37-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 800
Format: 13X20
Categoria: Biografii

DESCRIERE

Theresa May, un prim-ministru pentru Brexit - Anthony Seldon

 
...în saloanele diplomatice circulă o glumă care spune că, la o recepţie, ambasadorul RP Chineze în Franţa a fost întrebat de gazdă care este părerea sa despre impactul global avut de Revoluţia Franceză din 1789. Răspunsul acestuia ar fi venit prompt, ilustrând perfect diferenţele dintre Orient şi Occident în ceea ce priveşte percepţia timpului şi a spaţiului: „Cred că Revoluţia Franceză este un eveniment prea recent pentru a ne putea pronunţa!”
Intr-adevăr, dacă un chinez te avertizează că „banii pot cumpăra un ceas, dar nu şi timpul”, un englez îţi va spune că „time is moneyT Pe de altă parte, dacă „timpul nu mai avea răbdare” nici cu ţăranii unui sat din România interbelică, după cum a sesizat foarte bine Marin Preda, cum ar mai putea avea răbdare cu cetăţenii Occidentului de la început de secol XXI?
Prinşi într-un vârtej al informaţiilor şi al evenimentelor, care se succed într-o sarabandă năucitoare, oamenii mileniului III sunt nerăbdători „să fie la curent” cu ultimele noutăţi, din indiferent ce domeniu. Această accelerare a producerii şi difuzării informaţiei s-a petrecut în toate domeniile cunoaşterii, de la artă şi clasicele ştiinţe sociale până la ingineria spaţială şi biologia moleculară. Istoria, ca ştiinţă care studiază evoluţia societăţii umane, nu putea fi ocolită de aceste schimbări, fiind nevoită, la rându-i, să se adapteze noilor cerinţe.
Ca urmare, şi linia de demarcaţie dintre istoricii „clasici” şi „istoricii clipei”, cum îi numea Ion Cristoiu pe jurnalişti, a devenit tot mai volatilă, împrumuturile de metodă şi de instrumentar de lucru între cele două bresle fiind tot mai des întâlnite. „Produsele finite” reflectă, şi ele, din plin, acest eclectism postmodern.
Sir Anthony Seldon, a cărui carte o aveţi în mâini, este un exemplu grăitor asupra modului în care istoricul, preocupat prin excelenţă de trecut, redefineşte liniile de demarcaţie ale domeniului de cercetare, împingând, practic, limita „trecutului” la ziua de ieri!..
 
DIN CUPRINS:
 
Prefaţă la ediţia în limba română    9
Introducere    23
PARTEA ÎNTÂI: CONSIITUIREA MANDATULUI DE PREMIER    33
Capitolul 1    La Ministerul de Interne    35
Capitolul 2    Fortăreaţa din Downing Street nr. 10    81
Capitolul 3    Drumul greu spre Brexit, 2016-2017    141
Capitolul 4    Construirea imaginii    199
Capitolul 5    Momentul esenţial: alegerile generale din 2017    247

PARTEA A DOUA: DESTRĂMAREA MANDATULUI DE PREMIER    301
Capitolul 6    „Nu s-a schimbat nimic”    305
Capitolul 7    Acordul cu Partidul Democrat Unionist    331
Capitolul 8    O săptămână mai târziu: Comitetul 1922 si Turnul Grenfell    345
Capitolul 9    Drumul anevoios spre infern    363
Capitolul 10    Alcătuirea unei noi agende de lucru    381
Capitolul 11 O fugă în zori până la Bruxelles: raportul comun, o sabie cu două tăişuri
..........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0583 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.