Thrive. Cea de-a treia metrică pentru redefinirea succesului și crearea unei vieți pline de bunăstare, înțelepciune și miracol

Thrive. Cea de-a treia metrică pentru redefinirea succesului și crearea unei vieți pline de bunăstare, înțelepciune și miracol
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-401-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 296
Format: 14x20

DESCRIERE

Thrive. Cea de-a treia metrică pentru redefinirea succesului și crearea unei vieți pline de bunăstare, înțelepciune și miracol - Arianna Huffington
 
Nimic nu dă rezultate mai bune decât munca în exces - aşa ni se spune. Dacă puţin înseamnă bine, probabil că mai mult înseamnă şi mai bine. Să munceşti 80 de ore pe săptămână este, aşadar, mai bine decât să munceşti 40.
 
Şi se presupune că să fii conectat nonstop a devenit o cerinţă standard în cazul oricărui serviciu bun în ziua de azi. Asta înseamnă că a rezista cu puţine ore de somn în timp ce îndeplineşti mai multe sarcini simultan, în mod constant, reprezintă un lift special care te propulsează în vârful ierarhiei profesionale actuale. Corect?

A venit timpul să reanalizăm aceste presupuneri, E limpede că preţul pe care-l plătim pentru acest mod de gândire şi de viaţă este cu mult prea mare şi neviabil. Arhitectura modului nostru de viaţă are neapărată nevoie de renovări şi reparaţii.
 
Lucrurile pe care le apreciem cu adevărat nu sunt compatibile cu felul în care trăim. Avem nevoie urgent de nişte planuri noi pentru a ne modifica atât modul în care trăim, cât şi modul în care gândim. în Apologia lui Platon, Socrate îşi defineşte misiunea vieţii ca fiind încercarea de a-i face pe atenieni să înţeleagă importanţa supremă de a avea grijă de sufletul lor.

Pledoaria sa atemporală, de a ne conecta cu noi înşine, rămâne singura modalitate pentru oricare dintre noi să prosperăm.
Prea mulţi dintre noi ne abandonăm viaţa - şi, de fapt, şi sufletul - când mergem la serviciu. Acesta este adevărul călăuzitor al secţiunii „Bunăstare" şi, de fapt, al întregii cărţi.

Crescând în Atena, îmi amintesc că, studiindu-i pe clasici, am învăţat, aşa cum spunea Socrate, că „o viaţă neexaminată nu merită trăită". Pentru greci, filosofia nu însemna un exerciţiu academic. Aceasta era un mod de a trăi, o practică zilnică a artei de a trăi.
 
Mama nu a mers la facultate, dar obişnuia să ne ţină lungi prelegeri în mica noastră bucătărie din Atena, explicându-ne principiile şi învăţăturile vechilor greci, pentru a ne...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.